Önce güç toplayıp sonra dönecek... Tüm Türkiye için kabus başlıyor, yazın gezmeyi unutun: Ultra El Nino geliyor!

Önce güç toplayıp sonra dönecek... Tüm Türkiye için kabus başlıyor, yazın gezmeyi unutun: Ultra El Nino geliyor!

Önce güç toplayacak, sonra geri dönecek! Tüm Türkiye için kabus başlıyor! Bu yaz dışarıda gezmeyi unutun! Ultra El Nino geliyor! Dünya Meteoroloji Örgütü uyardı...

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2023'ten itibaren etkili olan yüksek sıcaklıklardan sorumlu El Nino iklim düzeninin şu anda zayıflamaya başladığını ancak gelecek aylarda küresel iklimi hala etkilemeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca, insan faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazlarının etkisiyle sıcaklıkların artacağına dikkat çekti.

YENİ SICAKLIK REKORLARI GELİYOR

Türkiye, son 53 yılın en sıcak 7'nci ekim ayını yaşadı - Son Dakika Gündem Haberleri

WMO'nun yaptığı açıklamada, Mart ve Mayıs ayları arasında neredeyse tüm kara alanlarında normallerin üzerinde sıcaklıkların beklendiği uyarısında bulunuldu.

WMO Genel Sekreteri Celeste Saulo konuyla ilgili olarak, "Haziran 2023'ten bu yana her ay yeni bir aylık sıcaklık rekoru kırıldı ve 2023, şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl oldu. El Nino bu rekor sıcaklıklara katkıda bulundu, ancak ısıyı hapseden sera gazları tartışmasız ana suçludur" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN