Milyonların içme suyu buradan karşılanıyordu, NATO hattı patladı! Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı

Milyonların içme suyu buradan karşılanıyordu, NATO hattı patladı! Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde dün meydana gelen olayda, yapılan yol çalışması esnasında Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) ait petrol boru hattının patlaması sonucu Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı. Sızıntının fark edilmesiyle birlikte yetkililere bildirilen durum, bölgeye sevk edilen ekipler tarafından incelendi. Boru hattındaki hasar tespit edilerek, akaryakıt tankere tahliye edildi.

Kocaeli'de NATO petrol boru hattı sızıntısı sonucu Sapanca Gölü'ne akaryakıt bulaştı. Yetkililer, sızıntının kontrol altına alındığını ve içme suyu alım noktalarına ulaşmasının engellendiğini belirtti. Çevresel kirliliğin bertaraf edilmesi için çalışmalar sürüyor.

yeni-proje-2-001.jpg

SAPANCA GÖLÜ’NÜ MAZOTA BÜRÜNDÜ

Ekipler boru hattı tamirinde çalışmalarını sürdürürken, gece yarısında NATO hattında basıncın artması neticesinde sızıntı büyüyerek, dere yatağı aracılığıyla Sapanca Gölü’ne sızdı. Gölün yüzeyini bürüyen mazotu gören vatandaşlar, durumu Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekiplerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaptıkları çalışma neticesinde su yüzeyine barikat kurarak sızıntının büyümesine engel olmaya çalıştı.

yeni-proje-3-001.jpg

AKARYAKIT GÖLE YAYILMIŞ DURUMDA

Ekipler bölgede çalışmalarını sürdürürken güne mazot kokusuyla başladığını belirten Hüseyin Mercan, "Sapanca Gölü’nün durumunu, halini görüyorsunuz. Sakarya ve Kocaeli sınırları içerisinde olan Sapanca Gölü’ne, Kocaeli bölgesinden gelen akaryakıt karışmış durumda. Çalışma esnasında NATO boru hattında sızıntı meydana gelmiş ve bu da Sapanca Gölü’ne ulaşmış. Akaryakıt göle yayılmış durumda. SASKİ ekipleri buraya gelerek hemen müdahale etti ancak Kocaeli’den göle bir müdahale edildiğini göremiyoruz. Bu manzara maalesef ki çevre felaketi, bu gölden Sakarya ve Kocaeli su içiyor. Gölün bir kısmı akaryakıtla kaplanmış durumda" dedi.

yeni-proje-4-001.jpg

GÖLE SIZAN MAZOT BARİKATLARLA ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

SASKİ açıklamasına göre, Kocaeli'de NATO petrol boru hattı sızıntısıyla ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Göl sınırlarına karışan yakıtın yayılımı kontrol altında, içme suyu alım noktaları korunuyor ve vatandaşlara su kullanımında sorun yaşanmayacağı belirtiliyor.

yeni-proje-5-001.jpg

Akaryakıtın göl ile karışmasından kaynaklanabilecek büyük bir tehlike önlendiği ifade ediliyor.

yeni-proje-6-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN