Metal dedektörle gezerken çil çil altın buldu! 6 yıldır bu hazineyi arıyordu... Amatör defineci resmen servete kondu

Metal dedektörle gezerken çil çil altın buldu! 6 yıldır bu hazineyi arıyordu... Amatör defineci resmen servete kondu

Zengin olma hayaliyle didik didik define arayan bir kişi bulduğu hazine ile yeni bir çığır açtı. Topraktan adeta altın sikke fışkırdı. Amatör bir defineci metal dedektörle define ararken çil çil altın buldu. 6 yıldır aradığı hazineyi sonunda buldular. Amatör defineci resmen servete kondu!

Amatör olarak define arayan bir şahıs bulduğu servetle herkesin ağzını açık bıraktı. Şans eseri bulduğu bir yeri kazan kazan defineci, bugüne kadar en büyük Anglosakson sikke hazinesini keşfetti. Bulunan sikkeler yüzde 80 altından oluşurken definenin çıkarılması tam 6 yıl sürdü.

METAL DEDEKTÖRÜ İLE SERTVET BULDU! TAM 6 YIL BOYUNCA KAZDI

Metal detektör ile dağ bayır demeden altın arayan bir amatör defineci, şimdiye kadar görülmemiş en büyük Anglosakson sikke hazinesini keşfetti. Kazılan yerde toplamda 131 altın sikke ve 4 altın nesneden oluşan hazine çıkarıldı. Bu kazı çalışması ise tam 6 yıl boyunca sürdü.

metal-dedektorle-gezerken-cil-cil-altin-buldu-6-yildir-bu-hazineyi-ariyordu-amator-defineci-resmen-servete-kondu.jpg

ALTIN ORANI YÜZDE 85! 6 YILDIR ARIYORDU...

Bulduğu hazine karşısında şoka uğrayan definecinin hazineyi çıkarması tam 6 yıl sürdü. Kimliğinin gizli tutulmasını isteyen şahıs çıkardığı sikkeleri British Museum'a teslim etti. Sikkelerin altın içeriği yüzde 85 ila 95 arasında değişiyor.

DEFİNENİN YERİ SAKLI TUTULDU

Bir metal detektör kullanıcısı, Birleşik Krallık'ta keşfedilmiş en büyük Anglosakson sikke hazinesini buldu. Hazine, 131 altın sikke ve 4 altın nesneden oluşuyor ve defineci 6 yıllık bir süreçte bunları topladı.

metal-dedektorle-gezerken-cil-cil-altin-buldu-6-yildir-bu-hazineyi-ariyordu-amator-defineci-resmen-servete-kondu-1.jpg

Hazine, MS. 600 civarında gömülmüş olup İngiltere'nin West Norfolk bölgesinde bulundu. Tam yer, güvenlik gerekçeleriyle açıklanmamıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN