Mansur Başkan bunu da yaptı! Ankara’nın yeni ulaşım aracı: İlk seferler başladı

Mansur Başkan bunu da yaptı! Ankara’nın yeni ulaşım aracı: İlk seferler başladı

Türkiye'nin kalabalık şehirleri arasında yer alan Ankara'da ulaşım problemi de gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Artan nüfusu ulaşım sorununa çözüm olmak için yeni projeler geliştirilirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralının yüzünü güldürecek müjdeyi duyurdu. Ankara yeni ulaşım aracına kavuşuyor. İlk seferler başladı. Peki, ilk hat nerede başladı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Ankaralı vatandaşlar artık yeni ulaşım aracıyla daha kolay bir ulaşım sağlayacak. Hayatı kolaylaştırmak amacıyla yeni çalışmalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda çözüm oluşturacak yeni projesini duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklama ile birlikte ilk test sürüşlerinin başladığı duyuruldu. Peki, ilk hat nerede başladı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

ANKARA'DA YENİ ULAŞIM DÖNEMİ

İstanbul'da duymaya alışık olduğumuz metrobüsler artık Ankaralı yolcuların hizmetinde olacak. Artan nüfusla birlikte ulaşım sorunu da beraberinde gelirken daha kolay bir ulaşım sağlamak amacıyla yeni çalışmalarda hız kesmeden devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'da metrobüs dönemi için ilk adımların atıldığını duyurdu.

ankara-metrobus-proje.jpg

Metrobüs hattı için test sürüşlerinin başladığını belirten Başkan Yavaş, Yenikent - Ulus - Karapürçek Hattı’nda test sürüşü yapıldığını belirtti. Hem çevreci hem de sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturan metrobüslerin Ankara'nın geleceği için önemli bir adım olduğu vurgulandı. 25 metre uzunluğundaki araçlar ile birlikte son teknolojiyle donatılan araçlarla hizmet sağlanacak.

yerli-metrobus.jpg

Yüksek yolcu kapasitesi özelliği ile birlikte ayrılmış bir yol şeridi üzerinde ilerleyecek olan araçlarda e-BRT sistemi uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN