Kurbağaların nesli yok mu oluyor! Kurbağa tüketimi nesillerini kurutacak

Kurbağaların nesli yok mu oluyor! Kurbağa tüketimi nesillerini kurutacak

Kurbağa bacağı tüketimi, kurbağaların neslini yok mu edecek? Bazı kurbağa türlerinin nesilleri tehlike altında! Yıllık kurbağa tüketimi ise binlerce ton...

Fransızların kurbağa bacağı tüketimi, bazı türlerin yok olma tehdidi altında olduğunu ortaya koyuyor. 500'den fazla çevre aktivisti, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir uyarıda bulundu, çünkü kurbağa bacağı tüketiminin türlerin popülasyonunu tehlikeye attığını savunuyorlar.

FRANSA'DA YILLIK 3 BİN TON KURBAĞA BACAĞI TÜKETİLİYOR

Meet the French frog farmers attempting to crack the local market

Çevrecilerin iddiasına göre, Avrupa Birliği'ne her yıl 4.070 ton dondurulmuş kurbağa bacağı ithal ediliyor ve bu da yaklaşık olarak 80 ila 200 milyon kurbağaya tekabül ediyor. Fransa'da ise yılda 3.000 tonun üzerinde kurbağa bacağı tüketiliyor.

Bu endişeler, Robin des Bios ve Pro Wildlife tarafından yapılan bir çalışma etrafında odaklanıyor. Çalışma, Fransızların kurbağa bacağı tüketiminin, bazı kurbağa türlerinin sayısının azalmasına neden olduğunu gösteriyor. Bu durum, özellikle pirinç tarlası kurbağası ve yengeç yiyen türleri etkiliyor.

Frog skin could thwart antibiotic-resistant germs

İlginç bir şekilde, Avrupa Birliği, yerli kurbağa popülasyonlarını ticari sömürüye karşı korurken, ithal edilen kurbağa bacaklarının popüler bir pazar haline gelmesine izin veriyor. Ancak, bu koruma sadece bölgesel olarak sınırlı olduğu için, ithalat yerel olmayan türleri etkileyebiliyor.

Çevreciler, Fransa'yı azalan kurbağa türlerini korumaya ve kurbağa bacağı ithalatını daha iyi denetlemeye çağırıyorlar. Ancak, mektubun ne kadar etkili olacağı henüz bilinmiyor.

Bu durum, insanlığın aşırı tüketiminin bir türü neredeyse yok olma noktasına getirmesine bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Büyükbaş bir hayvan olan bizon da benzer şekilde aşırı avlanma nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN