Kelle paçadan çok daha faydalı! Ona ‘Kara şimşek’ deniyor, Anadolu’da sık sık tüketiliyor

Kelle paçadan çok daha faydalı! Ona ‘Kara şimşek’ deniyor, Anadolu’da sık sık tüketiliyor

Şifasıyla sık sık adından söz ettiren kelle paça çorbasının faydasını ikiye katlıyor. Kara Şimşek olarak biliniyor içerisine bir de et suyu eklenince tadından yenmiyor. Lezzetli olduğu kadar şifasıyla da öneriliyor Canan Karatay'ın bile favorisi oluyor.

Çorbacıların ve lokantaların vazgeçilmez ürünü kelle paça çorbasının şifasını ikiye katlıyor her derde deva oluyor. Kemiklere faydalı olduğu kadar hastalıklara karşı da koruyucu etkiye sahip olan kelle paça çorbası yerine herkes mercimek tüketecek. Halk arasında kara şimşek olarak bilinen yeşil mercimeği çorba olarak tükettiğinizde neler olabileceğine inanamayacaksınız. Besin değeri çok yüksek olan mercimeğin çorba olarak tüketilmesi de vücudun bütün vitamin ve mineral değerlerini karşılıyor. Özellikle vegan beslenen ve et sevmeyenlerin tüketmesi tavsiye edilen yeşil mercimeğin faydalarını bilen bir daha vazgeçemiyor.

YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI NELERDİR?

İçerisinde C, A, B, D ve B12 vitaminlerini yüksek oranda bulunduran mercimek çorbası önemli mineralleri de bünyesinde barındırıyor. Bu etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendiren maddelerle hastalıklara karşı koruyucu etki sağlayan yeşil mercimek kansızlığı da büyük ölçüde önlemektedir.

yesil-mercimek.jpg

Yüksek miktarda demir ve folik asit içeren mercimek kan şekerini düşürme etkisi ile birlikte diyabet hastalarının da sıklıkla tükettiği bir çorba çeşidi olarak görülüyor. Mercimek çorbasının faydasını ikiye katlamak İsteyenler ise içerisine et suyu ya da tavuk suyu ilave ediyor. Kelle paça çorbasından daha sağlıklı bir alternatif olarak görülen mercimek çorbası sinir sistemini de korumaktadır. Kanser türlerine karşı vücudu dirençli hale getiren mercimek çorbası yüksek potasyum kaynağı oluşu nedeniyle de hipertansiyonu düşürmektedir.

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

- 1 su bardağı yeşil mercimek

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1 diş sarımsak

- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- Yarım su bardağı erişte

- 5 su bardağı sıcak su

- 1 çay kaşığı tuz

- Yarım çay kaşığı karabiber

- 2 çay kaşığı kuru nane

- 1 çay kaşığı pul biber

yesil-mercimek-corba.jpg

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

  • Yeşil mercimek çorbasını hazırlamadan önce mercimeğin üzerine geçecek kadar su ekleyerek haşlayınız.
  • Kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğradıktan sonra sıvı yağda kavurunuz.
  • Üzerine salçasını ekledikten sonra kavurma işlemine devam ediniz.
  • Eriştesini ilave ettikten sonra 2 dakika daha kavurunuz.
  • Haşladığınız yeşil mercimekleri üzerine ekledikten sonra tuz, karabiber, pul biber ve nane ilave ediniz.
  • Sıcak suyu ekledikten sonra 15 dakika kadar kaynattıktan sonra çorbanızı tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN