İlköğretim karnelerinde yeni değişiklik! MEB çalışmalara başladı: Karneler artık böyle olacak

İlköğretim karnelerinde yeni değişiklik! MEB çalışmalara başladı: Karneler artık böyle olacak

İlköğretim karnelerinde yeni değişiklik! Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalara başladı. Artık karnelerde öğrencilerin akademik başarıları tek görünmeyecek. Öğrencileri sosyal aktivitelere teşvik etmek için yeni bir adım atıldı...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal etkinliklerdeki performanslarını da değerlendirecek yeni bir karneler sistemi üzerinde çalışıyor. Yapılan düzenlemeyle birlikte öğrencilerin sadece ders notları değil, aynı zamanda katıldıkları bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti gibi alanlardaki başarıları da karnelerine yansıtılacak.

SOSYAL ETKİNLİKLERE KATILIM DÜZEYİ NASIL DEĞERLENDİRİLECEK

Yeni karneler sistemi, öğrencilerin sosyal etkinliklere olan katılım düzeylerini belirli kriterlere dayalı olarak değerlendirecek. Bu değerlendirme, katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma gibi unsurları içerecek. Ayrıca, sosyal etkinlikler okul içi, okullar arası, ilçe geneli, il geneli, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde değerlendirilecek, böylece öğrencilerin başarıları net bir şekilde görülebilecek.

E-OKUL SİSTEMİNE ENTEGRE OLACAK

Karneler değişiyor! Yeni tasarımlı karnelerde sosyal etkinlik katılım notları da olacak!

Yeni düzenleme aynı zamanda e-Okul sistemiyle entegre olacak. Bu sayede öğrencilerin sosyal etkinliklerine ilişkin kayıtlar, bir üst eğitim kurumuna yerleşirken rehberlik hizmetlerine de kaynaklık edecek. Okul idaresi ve öğretmenler, öğrencilerin ilgi ve becerilerini e-Okul sistemi üzerinden görebilecek ve bu doğrultuda öğrencilere destek sağlayabilecekler.

Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca katıldıkları sosyal etkinliklerin ayrıntılı dökümleri e-Okul sistemi içerisinde yer alacak ve bu sayede öğrencilerin sosyal başarıları kolayca takip edilebilecek. Yeni sistemde öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler, okul etkinlikleri, merkezi etkinlikler ve okul dışı bireysel etkinlikler olmak üzere üç farklı kategoride değerlendirilecek ve karnelerine yansıtılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN