Egeliler zeytini bıraktı bunu ekiyor! Gaziantep'in tescilli lezzeti Ege'de... Getirisi ise çok fazla

Egeliler zeytini bıraktı bunu ekiyor! Gaziantep'in tescilli lezzeti Ege'de... Getirisi ise çok fazla

Gaziantepliler tescilledi Aydınlılar toprakla buluşturdu. Ege'de görmeye alışık olduğumuz zeytin ağaçları yerine bu lezzete bırakıyor. Getirisi fazla diyen bulduğu yere bu ağacı ekiyor. İşte Ege'nin yeni yatırım aracı…

Aydın'da vatandaşlar geçim kaynaklarına yenisini eklemeye devam ediyor. Gaziantep'te görmeye alışık olduğumuz o lezzet artık Aydınlıların hem bahçesinde hem sofrasında yer alıyor. Antep denildiğinde akla ilk gelen Antep fıstığı olurken fıstık ağaçları da Aydın'ın Yenipazar ilçesinde yetiştirilmeye başladı.

AYDINLILARDA ANTEPLİLERİ ÖRNEK ALDI

Aydınlı vatandaşlar geçim kaynaklarına Antep fıstığını da ekledi. Aydın'ın Yenipazar ilçesinde toprakla buluşan Antep fıstığı ağaçları ilçe halkının ekonomisini canlandırıyor. Aydın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, bu bölgede revaçta olan Antep fıstığı ağaçlarının getirisinin de oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

aydin-antep-fistigi.jpg

15 YILDIR YAPILIYOR

15 yıldır aşılama sistemi ile çiftçilerin aşılama yaptığını dile getiren Kendirlioğlu, “Antep Fıstığı da diğer aşılamalar ile birlikte aynı sezonda aşılanır. Ağacın uyanmadan yani çiçek açmadan aşılama yapılması gerekir. Bu süreç de İlkbahar aylarına denk gelir” şeklinde konuştu.

Antep fıstığı ağaçlarının bakımı hakkında açıklamalarda bulunan Kendirlioğlu, dibine gübre verildikten sonra çapası yapılan ağaçlara ilaç verilip budama işlemi yapıldığını söyledi. Kendirlioğlu, ilaçlamanın ise böceklenme olmaması için önemli olduğunun altını çizdi.

Aydın'da Antep fıstığı üretiminin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belir Kendirlioğlu, iyi sonuçlar alındığını belirterek Antepli tüccarların bile Antep fıstığına kendilerinden aldığını söyledi. Aydınlı çiftçiler Antep fıstığından da yüksek getiri alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN