Cennet kapısı o şehirdeymiş! Valizini toplayan soluğu cennet kapısında alıyor! Giden büyülenip kalıyor

Cennet kapısı o şehirdeymiş! Valizini toplayan soluğu cennet kapısında alıyor! Giden büyülenip kalıyor

Dünyanın farklı noktalarında akla hayale sığmayacak yerler keşfedilmeye devam ediyor. İlginç yapıları görmek için bazen binlerce kilometre yol kat etmek gerekebiliyor. Eşsiz manzarası ve mistik yapısıyla herkesi büyüleyen o yere giden bir daha dönmek istemiyor. Cennet kapısı o şehirde keşfedildi. İşte turistlerin akın akın gittiği cennet kapısı…

Türkiye'ye kilometrelerce uzaklıkta olsa dahi herkesin görmek için can attığı bu yer cennet kapısı olarak biliniyor. Eşsiz manzaralar ve doğal güzelliklerin tadını çıkartmak isteyenler soluğu Çin'de aldı. Apar topar valizini toplayan soluğu cennet kapısında alıyor. İşte turistlerin akın akın gittiği cennet kapısı…

CENNETİN DÜNYADAKİ İZİ

Çin'in Hunan eyaletinde bulunan etkileyici bir doğa harikası olarak karşımıza çıkan Tianmen Dağı, “Cennetin Kapısı” olarak biliniyor. Dik kayalıklar ve eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan Tianmen Dağı, doğal güzellikleri ile de tüm dünyaya ün salıyor.

tianmen-dagi-cennetin-kapisi.jpg

Yükseklikleri ve göz alıcı manzaraları ile ziyaretçilerin aklını başından alan bu eşsiz mekan hem doğa tutkunları hem de keşif meraklıları için en dikkat çeken noktalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Birçok turiste ağırlayan bu dağda farklı maceralar yaşayabilir hayatınızda farklı deneyimler katabilirsiniz. Avatar filmine ilham kaynağı olan Tianmen Dağı, dağın tepesinde bulunan kapı şeklindeki alandan dolayı cennet kapısı olarak anılıyor.

cennet-kapisi.jpg​​​​​​​

900 MERDİVENLİK ZORLU YOLCULUK

Dağın zirvesine ulaşmak için uzunca bir yol kat etmeyi de göze almanız gerekiyor. En aşağıdan en tepeye ulaşmak için tam 999 merdiven tırmanmanız gerekmektedir. Çinliler buraya gelen ziyaretçilerin işini kolaylaştırmaya da unutmamış.

tianmen-dagi.jpg

Merdiven çıkmak istemeyenler teleferik sistemi ile birlikte dağın zirvesine ulaşabiliyor. 7 kilometrelik teleferik yolculuğu yapmakta 30 dakika sürüyor. Uzun yolculuğun ardından 1400 metrelik yükseklikte muhteşem bir manzara sizi bekliyor olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN