4,2’lik depremin ardından uyardı! 4 fayın kesişme noktasına dikkat: Her an...

4,2’lik depremin ardından uyardı! 4 fayın kesişme noktasına dikkat: Her an...

Bursa'da korkutan depremin ardından uzman isimlerden açıklamalarda peş peşe geldi.4 fayın kesişme noktasına dikkat diyerek açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, herkesi uyardı. Her an büyük bir deprem olabilir. İşte Prof. Dr. Osman Bektaş’ın o açıklamaları…

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da meydana gelen 4.2'lik depremin ardından vatandaşlar da tedirgin olmaya başladı. Türkiye dört bir yandan sağlanırken uzmanlar da sık sık büyük İstanbul depremi için çağrıda bulunuyor. Adım adım yaklaşmaya devam eden deprem için açıklamalar Prof. Dr. Osman Bektaş’tan geldi. Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşım ile önemli açıklamalarda bulunan uzman isim İzmir'de olabilecek yüksek deprem tehlikesine işaret etti. İşte Prof. Dr. Osman Bektaş’ın o açıklamaları…

YIKICI DEPREM UYARISI

İzmir'de 4.2 şiddetindeki bir depremi işaret eden Bektaş, İzmir, Sisam, Karaburun, Çeşme gibi 3 sismik kuşağın deprem üreten paralel fay demetinin kesişim noktasında yer aldığını vurguladı. Bu aktif faiz oranlarının birbirine stres transferi yapacak yıkıcı depremler üretebileceğine değinen uzman isim dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

izmir-deprem-kesisim-fay.jpg

BURSA DEPREMLERİ NE ANLATIYOR?

Kuzey Anadolu Fay Hattının Kuzey Kolunda meydana gelen 1999 İzmit ve 1999 Düzce depremlerini işaret eden Osman Bektaş, yer kabuğunun kırılgan soğuk üst kısmında oluşan enerjinin bir kısmının yeryüzünün alt katmanına ilerlediğini belirtti. Bektaş, enerjinin bir kısmının ise daha derinlerdeki sıcak akışkan alt kabuğa gönderildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN