Gazapizm (Anıl Acar) kimdir?

Gazapizm (Anıl Acar) kimdir?

2017'de yayınlanan Çukur dizisiyle özdeşleşen 'Heyecanı Yok' şarkısıyla geniş kitlelerce tanınan Gazapizm, ilk rap şarkısını 2003 yılında yazdı. Asıl adı Anıl Acar olan Gazapizm, aslen Elazığlıdır. İşte, 'Gazapizm biyografisi'....

Türk rap piyasasının yükselen yıldızlarından Gazapizm, 2020 yılında yayınladığı 'Unutulacak Dünler' şarkısıyla sosyal medyada sıkça paylaşılıyor. Melankolik türde olan rap şarkısı, "Kurumuş boğazım, bekliyorlar yol ağzında onlar..." şarkı sözleriyle başlıyor. 2009 yılında 'klinik majör depresyon' teşhisi konan Gazapizm, aynı yıl 'Majör Depresyon' adlı albümünü yayınladı.

ANIL ACAR'IN (GAZAPİZM) HAYATI

20 Ocak 1988 tarihinde Elazığ'da doğdu. Gerçek adı Anıl Acar olan rap şarkıcısı, müzik kariyerinde 'Gazapizm' mahlasını kullanmaktadır.

1997 yılında ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşti. Lisede tanıştığı rapçiler Engin Erel (Gardiyan) ve Aykut Şahin (Sivo) ile birlikte hiphop kültürüyle ilgilenmeye başladı.

Gazapizm, 2003 senesinde ilk rap şarkısını yazdı ve kendi evinde deneme kayıtları almaya başladı. 2004 yılında Gardiyan ve Sivo ile birlikte YMF (Yalı Mcs Family) çatısını kurdular ve Balçova'da kurdukları stüdyoda kendi kayıtlarının yanı sıra bir çok MC'ye de (master of ceremon) destek oldular.

mv5bmjg1nwqwm2utzdyyzi00ngyxlthiyjctmme5ndk1m2u0ztqwxkeyxkfqcgdeqxvyndg4mjkzndk-v1.jpg

RAPÇİ FUAT'IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Gazapizm, ilk albüm çalışması olan 'Az Kaldı'yı Gardiyan ile birlikte çıkarttı. 2008 yılında yeniden Gardiyan ile birlikte ikinci ortak albümü olan 'Kan Değil Katran' isimli albümünü internette paylaştı. Bu albümle birlikte dikkatleri üzerine çeken Gazapizm; İzmir, İstanbul, Antalya, Isparta, ve Bursa'da konserler verdi.

2008 senesinde Gardiyan ve Sivo ile kaydettikleri Tehlikeli isimli demo parça ile Fuat Ergin'in ilgisini çekti ve şarkı yeniden düzenlenerek Fuat Ergin'in 2009 yılında çıkan 'Kalbüm' isimli albümünde yer aldı.

Gazapizm, 2009 yılında psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. O dönemde 'klinik majör depresyon' teşhisi kondu ve uzun bir dönem tedavi gördü. O dönemde de şarkılar yazan Anıl Acar, 2009 senesinin ortalarında adını hastalığından alan 'Majör Depresyon' albümünü satışa sundu ve beklenen rakamların çok üstünde sattı.

mv5bnjayyjkwmjitnwixmc00yte1lthjytctnjc3nthintjlmmqxxkeyxkfqcgdeqxvyotq1mzg0mzg-v1.jpg

ÇUKUR DİZİSİYLE KARİYERİNİN ZİRVESİNE ULAŞTI

Rap dünyasında büyük bir tanınırlığa sahip olan Gazapizm, pek çok başarılı şarkıcıyla da düetler yaptı. 'Çukur' dizisi için ünlü şarkıcı Cem Adrian ile birlikte yaptığı 'Kalbim Çukurda' isimli şarkının yanı sıra Sivo, Zorba, Fuat Ergin, Rapangels, Kadıköy Acil, Sansar Salvo, Narkoz, Sayedar, Despo ve Talking Gunz gibi başarılı isimlerle düetler yaptı.

Başrollerini Aras Bulut İynemli, Ercan Kesal, Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkal ve Dilan Çiçek Deniz'in paylaştığı Çukur dizisinin de müziği olan 'Heyecanı Yok' şarkısı Youtube'da şimdiye kadar 200 milyondan fazla kez dinlendi.

Gazapizm, 45. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde 'Heyecanı Yok' şarkısıyla En İyi Şarkı ödülünü kazandı.

1988 doğumlu olan Gazapizm, 2020 yılı itibariyle 32 yaşındadır.

Anıl Acar 1.82 metre boyunda, 71 kilo ve yengeç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @gazapizmanilacar kullanıcı adıyla yer almaktadır.

GAZAPİZM ALBÜMLERİ

Majör Depresyon (2009)
Yeraltı Edebiyatı (2014)
Bir Gün Her Şey (2016)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN