Yıllarca çalıştığı sektörde patron oldu! Devlet desteğiyle atölye kurdu, istihdamı 3 yılda 5’e katladı

Yıllarca çalıştığı sektörde patron oldu! Devlet desteğiyle atölye kurdu, istihdamı 3 yılda 5’e katladı

Bitlis Tatvan’dan 2004 yılında ailesi ile göç ederek İstanbul’a yerleşen Serhat Yoldaş, yıllar sonra memleketine geri dönerek yıllarca çalıştığı sektörde patron oldu. Devlet desteğiyle kendi atölyesini kuran Yoldaş, istihdamı 3 yılda 5’e katladı…

20 yıl önce ailesi ile beraber İstanbul’a göç eden 51 yaşındaki Yoldaş, yeğenleri ile yıllarca tekstil firmasında çalıştıktan sonra kendi atölyesini kurmaya karar verdi. İşletmeyi büyüterek 7 yıl boyunca tüm üretimini yurt dışına yollayan Yoldaş, 3 sene önce işini memleketinde yapmaya karar verdi.

Bu kararın ardından Tatvan’a geri dönen Yoldaş, devletin sağladığı desteklerden faydalanarak kurduğu tekstil atölyesinde 20 kişi ile başladığı üretime şimdi 100 kişiyle devam ediyor.

tatvanda-1.jpg

ÜRETİMİ YURT DIŞINA AÇILDI

Anlaşmalı oldukları firmalar için aylık yaklaşık 30.000 parça tekstil ürünü hazırlayarak İngiltere, Almanya, Fransa ve ABD gibi ülkelere yollayan Yoldaş, böylece hem ülke ekonomisine hem de gençlerin iş bulmasına katkı sağlıyor.

İstihdam sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Yoldaş, AA muhabirine, "Devlet teşvikiyle 2021'de açtığımız bu tekstil atölyemizde 20 kişiyle işe başladık. İşimizi büyüttük ve şu an fabrikamızda 100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz bu sayıyı 300'e çıkartmaktır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN