Ucuz Mercedes müjdesi! Mercedes ve BYD işbirliğiyle geliştirilen Denza Z9GT'den ilk resmi görüntüler geldi

Ucuz Mercedes müjdesi! Mercedes ve BYD işbirliğiyle geliştirilen Denza Z9GT'den ilk resmi görüntüler geldi

Mercedes severler bu habere çok sevinecek. Mercedes ve BYD işbirliği ile geliştirilen Denza Z9GT modelinin ilk görüntüleri kamuoyuna sunuldu. Hem tasarımı hem teknik özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken bu model fiyatı ile de ilgi görecek. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken yepyeni modeller ve işbirlikleri otomobil tutkunlarının dikkatini çekiyor. Öyle ki şimdilerde otomotiv sektörünün gündemi olan Mercedes ve BYD işbirliğinde geliştirilen Denza Z9GT’den yeni haberler geldi. Söz konusu modelin ilk remi görüntüleri yayınlandı.

yeni-proje-1-002.jpg

OTOMOBİL TUTKUNLARI BU MODELE BAYILACAK

Mercedes'in tasarım desteğiyle BYD tarafından geliştirilen Denza Z9GT, lüks grand tourer segmentinde iddialı bir giriş yapıyor. Araç, 966 HP gücünde üç motorla donatılarak otomobil tutkunlarının ilgisini çekmeyi başarıyor.

Mercedes ve BYD'nin ortak girişimi olan Denza markası, küresel otomotiv pazarına hızlı bir giriş yapıyor. İki devin güçlerini birleştirerek geliştirdikleri ilk model Denza Z9GT, resmi olarak gün yüzüne çıktı. Grand tourer kategorisinde pozisyonlanan Z9GT, 5,2 metre boyu ve 2,9 ton ağırlığı ile göz dolduruyor.

Araç, toplamda 710 kW yani 966 HP gücüyle dikkat çekiyor. Önde bir, arkada iki motor olmak üzere üç farklı motorla donatılan Z9GT, elektrikli araç teknolojisinde yeni bir sayfa açıyor. Bu güçlü yapı, aracın yüksek performansını garanti altına alıyor.

yeni-proje-2-003.jpg

MERCEDES KALİTESİNE DAHA UCUZA SAHİP OLACAKSINIZ

Denza Z9GT, Çin başta olmak üzere Avrupa pazarında da satışa sunulacak. BYD, hem bütçe dostu elektrikli araçlar hem de lüks segmentte Avrupalı rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor. Denza markasıyla birlikte, Yangwang ve Fangchengbao gibi diğer lüks elektrikli araç markaları da yakında pazardaki yerlerini alacak. Mercedes kalitesini daha uygun bir fiyata sunan bu yeni model, maliyet-etkin lüks araç arayanlar için büyük bir fırsat sunuyor.

yeni-proje-3-003.jpg

Tüm gözler şimdi, 25 Nisan'da başlayacak olan Pekin Otomobil Fuarı'na çevrilmiş durumda. Fuarda Z9GT'nin tüm teknik özellikleri, fiyatı ve piyasaya sürülme tarihi gibi detaylar açıklanacak. Otomobil dünyasında yankı uyandıran bu işbirliği, elektrikli araç teknolojisinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Mercedes ve BYD'nin bu stratejik ortaklığı, her iki markanın da inovasyon ve sürdürülebilirlik alanındaki iddialarını pekiştirirken, otomobil severler için heyecan verici yeni seçenekler sunuyor. Denza Z9GT'nin piyasaya sürülmesiyle birlikte, lüks elektrikli araçlar arasındaki rekabet daha da kızışacak gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN