Türkiye'nin tekstil devi iflas bayrağını çekti! Zara, Koton, H&M ile çalışan 65 yıllık şirket kötü haberi duyurdu

Türkiye'nin tekstil devi iflas bayrağını çekti! Zara, Koton, H&M ile çalışan 65 yıllık şirket kötü haberi duyurdu

Dünya devi markalara tekstil satan, Türkiye'nin tekstil devi iflas bayrağını eline aldı. Zara, Koton, H&M gibi dev markalarla çalışan 65 yıllık köklü şirket, konkordato ilan etti. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde birçok firması olan dünya devleriyle çalışan köklü Türk firması iflasın eşiğine geldi. Zara, H&M, Koton ve Spencer gibi devlere ürettiği kumaşı satan Türkiye'nin dev tekstil firması konkordato ilan etti.

DEV KUMAŞ FİRMASI İFLASIN EŞİĞİNDE

Dünyayı etkileyen pandemi sürecinin ardından istifalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Ekonomik durumlar ve yüksek enflasyonda etkisini gösterirken, iflas eşiğine gelen dev şirketlerden birisi daha açıklama yaptı. Giyim devlerine kumaş tedariği yapan dev Türk firması iflasın eşiğine geldi. Zara, H&M, Spencer ve Koton gibi dünya devi firmalarla 65 yıldır çalışan dev şirketin konkordato talebi onaylandı.

011590924636.png

KONKORDATO İLAN ETTİ

Türkiye'de halı ve mobilya satışlarıyla bilinen Emek Group şirketleri iflasın eşiğine geldi. Konkordato ilan ederek, ülke gündeminde yerini aldı. Mahkemesi görülen şirketin, mali yapısı oldukça güçlüyken, ekonomik istikrarsızlığa bağlı olarak uçurumun eşiğine geldi. Dava dilekçesine göre, kurlarda ani hareketlilik, maliyetlerin yüzde 100 artması, kredi faizlerinin yükselmesi dengeleri de şaşırttı.

Dava dosyasında yer alan verilere göre, Emek Global'in 334 milyon TL, Emek Kumaş'ın 110 milyon TL, Emekteks'in ise 81 milyon TL seviyesinde borcu olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN