Türkiye'nin dev gıda markası resmen kapandı! 66 yıldır faaliyetteydi, kepenk indirdi

Türkiye'nin dev gıda markası resmen kapandı! 66 yıldır faaliyetteydi, kepenk indirdi

Türkiye'den 30 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiren gıda şirketi iflas etti. 1958 yılında kurulan şirketin üretim tesisleri kapandı. İşte detaylar...

1958 yılında İzmir merkezli kurulan Tamtad Konservecilik, aradan geçen 66 yılda hem Türkiye hem de 30'u aşkın ülkeye gerçekleştirdiği ihracatlar ile sektörde önemli bir pozisyona yükselmişti.

Pandemi sonrası artan maliyetler ve yüksek faizler karşısında ekonomik sıkıntıya giren şirket, bir süredir yaşadığı mali darboğazın ardından iflas bayrağını çekti.

tamtad-konserve-kapandi-mi-neden-kapandi.jpeg

66 YILLIK GIDA FİRMASI KAPANDI

HalkTV'de yer alan habere göre, Tire İcra Dairesi Müdürlüğü, yapmış olduğu duyuruda şirkete ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"06/02/2024 tarihinde Tamtad Konservecilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi iflas başvurusunda bulunmuştur. Şirketin adresi Kürdüllü Mah. Tamtat Küme Evleri No:11 Tire-İzmir'dir. İflas kararı, Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 07/12/2023 tarihinde saat 12.12'de verilmiştir. Tasfiye süreci başlamış olup, alacaklılar ve istihkak sahipleri 1 ay içinde alacaklarını bildirmelidirler. İlk alacaklılar toplantısı ise 27/03/2024 tarihinde Tire Adliyesi'nde yapılacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN