Türk beyaz eşya markası Arçelik'ten büyük hamle! Avrupa’nın dev şirketini satın alıyor: Artık Avrupa'nın da devi olacak

Türk beyaz eşya markası Arçelik'ten büyük hamle! Avrupa’nın dev şirketini satın alıyor: Artık Avrupa'nın da devi olacak

Türk beyaz eşya devi Arçelik’ten büyük hamle! Avrupa’nın en iyilerinden olmaya hazırlanıyor. Arçelik, Avrupa’nın dev şirketini satın alıyor! Güçlerini birleştirerek Türkiye’nin devi olan Arçelik artık Avrupa'nın da devi olacak...

Türk beyaz eşya devi Arçelik, Amerikalı rakibi Whirlpool'un Avrupa operasyonlarını satın alma yolunda önemli bir adım attı. İngiltere'nin rekabet düzenleyici kurumu olan Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), Arçelik'in bu satın alma işlemine ön izin verdi.

REKABETİ OLUMSUZ ETKİLEMEYECEK

CMA'nın açıklamasına göre, çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve pişirme aletleri gibi ev aletleri pazarında rekabetin azaltılma riski düşük görülüyor. Bu değerlendirmeyle birlikte, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa operasyonlarını satın almasının rekabeti olumsuz etkilemeyeceği sonucuna varıldı.

Yüzde 75’i Arçelik’in olacak

HalkTV'nin haberine göre, Avrupa Birliği'nin rekabet düzenleyicileri de daha önce ekim ayında bu birleşmeyi onaylamıştı. Yapılan anlaşma gereği, Arçelik ve Whirlpool'un Avrupa'daki işletmeleri yeni bir şirket altında birleşecek ve bu yeni şirketin yüzde 75'i Arçelik'e, yüzde 25'i ise Whirlpool'a ait olacak.

Global Locations | Whirlpool Corporation

Arçelik'in bu satın alma ile Avrupa pazarındaki varlığı güçlenecek. Whirlpool'un Avrupa'daki markaları arasında Ariston, Indesit, Hotpoint, Ignis, Privileg, Bauknecht, Polar ve Laden bulunuyor.

Anlaşmanın tamamlanması için 2024'ün ilk yarısında kapanışın gerçekleşmesi beklenecek. Bu süreç tamamlandığında, Arçelik Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri haline gelecek ve pazardaki etkisini daha da genişletecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN