Tekstilin devi iflas bayrağını çekebilir! 16 ülkeye ihracat yapıyordu: 70 yıllık Türk firması konkordato ilan etti

Tekstilin devi iflas bayrağını çekebilir! 16 ülkeye ihracat yapıyordu: 70 yıllık Türk firması konkordato ilan etti

Türk tekstil devi Dokur Tekstil konkordato ilan etti. 70 yıllık geçmişi olan firmanın yüzlerce çalışanı bulunmakta. İflasın eşiğine gelen Dokur, global ekonomik kriz, döviz kuru ve banka faizlerinin olumsuz etkileri nedeniyle konkordato talebinde bulundu.

Türk tekstilinin öncü isimlerinden olan Dokur Tekstil, konkordato sebebiyle mahkemeye başvurdu. 1955 yılından bu yana birçok farklı ülkeye ihracat yapan Dokur, konkordato ilan etti. Dokur, konkordato sebebi olarak global ekonomik kriz, döviz kuru ve banka faizlerinin olumsuz etkilerini gösterdi. Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete konkordato süreci için 3 ay süre tanıdı.

dev.jpg

Öte yandan, büyük tekstil devinin iflasın eşiğinde olması yüzlerce şimdiden çalışanı huzursuz etti. Dokur Tekstil'in konkordato sürecinin nasıl sonuçlanacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.

ŞİRKETİN KONKORDATO İLAN ETME SEBEPLERİ

  • Global ekonomik kriz
  • Döviz kuru dalgalanmaları
  • Banka faizlerinin artması
  • Artan maliyetler

dokutgfh.jpg

DOKUR TEKSTİL HAKKINDA

1955 yılında Denizli'de birkaç tezgahla çarşaf üretimiyle tekstil sektörüne giriş yapan Dokur Tekstil, 1970 yılında Türkiye'de bir ilke imza atarak goblen ve baskılı kadife tarzı jakarlı kadife kumaşlardan yatak örtüsü, masa örtüsü ve divan örtüsü gibi ev tekstili ürünleri üretmeye başladı.

Şirket, 2010 yılından beri hem iç hem de dış pazarda faaliyet göstermektedir. Şirket, tecrübeli ve dinamik kadrosu ve satış sonrası hizmet kalitesiyle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Otel grubu ürünlerinde başarılı işlere imza atmanın yanı sıra, havlu ve bornoz grubunda da ihracat yapan Dokur Tekstil bu noktada rakiplerine fark atıyor.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde ödemek için alacaklılarıyla mahkemelerce yaptıkları anlaşmadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN