OpenAl'ın hisse değeri uçtu

OpenAl'ın hisse değeri uçtu

Son zamanların en popüler şirketlerinden biri olan OpenAI, şu sıralar piyasa değeri ile dikkat çekiyor. Şirketin hisse değeri yeni yaptığı anlaşma ile tam 80 milyar doların üzerine çıktı.

OpenAI, piyasa değeri ile dikkat çeken şirketlerin başında yer alıyor. Hisse değeri sadece 10 ay önce 29 milyar dolar olarak belirlenmişken, yeni bir anlaşma ile bu değer 80 milyar doların üzerine çıkmış durumda.

Bu anlaşma kapsamında bazı OpenAI çalışanları, ellerindeki şirket hisselerini satarak bir günde milyoner olacaklar.

Ancak, bazı finans uzmanları, son yaşanan gelişmelerin şirketin 80 milyar dolarlık değerlemesini aşan bir değeri hak ettiğini düşünüyorlar.

DEĞERİ TAM ÜÇ KATINA ÇIKTI

Şirket değeri kısa bir süre içinde üç katına çıkarken, bu durum birçok çalışanın zenginleşmesine neden oluyor ve aynı zamanda OpenAI'nin yeni projeler için büyük bir sermaye elde etmesini sağlıyor. 2022'nin sonlarına doğru piyasaya sürülen sohbet asistanı ChatGPT ile adından sıkça söz ettiren OpenAI, yapay zeka trendini en yakından takip eden şirketlerin başında geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN