Murat Ülker Yıldız Holding'in strateji toplantısında konuşulanları yazdı: Şirkette sinerji, ülkede ekonomik güven

Murat Ülker Yıldız Holding'in strateji toplantısında konuşulanları yazdı: Şirkette sinerji, ülkede ekonomik güven

Yıldız Holding'in son X+3 strateji toplantısı, büyük bir katılım ve önemli konuşmacılarla gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yıldız Holding Başkanı Ali Ülker, geçmişten günümüze kadar olan stratejik dönüşüm aşamalarını ve global yol haritalarını paylaştı.

İş insanı Murat Ülker, Yıldız Holding'in son X+3 strateji toplantısında ele alınan konuları kişisel internet sitesinde takipçileriyle paylaştı. Murat Ülker yazısında strateji toplantısında konuşma yapan, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez ve Yıldız Holding Ceo'su Mehmet Tütüncü'nün değerlendirmelerini aktardı.

İşte Murat Ülker'in toplantı izlenimlerinden satır başları:

Ali Ülker, G0AL 21, Movers, Of Course gibi akrostişlerle ifade edilen global yol haritalarının yanı sıra Goya, Tüyo gibi tüketiciye yakın araçların önemine vurgu yaptı. Ayrıca, değerlerine eklenen çeşitlilik, kapsayıcılık, şeffaflık ve uyumluluk gibi kavramları açıkladı. Tech Ventures, Yıldız Tech gibi yeni kurumların nasıl oluşturulduğuna dair bilgiler veren Ali Ülker, merkeziyetçi yapının nasıl merkezkaç yapıya dönüştüğüne ve şirketler arası sinerjiye odaklanmanın önemine değindi.

Toplantının ikinci konuşmacısı olan Dr. Mahfi Eğilmez, 2024'ün ekonomik açıdan belirsizlikle karakterize edildiğini belirtti. Türkiye'nin ekonomik göstergelerini diğer ülkelerle karşılaştırarak faiz, enflasyon ve diğer ekonomik faktörlerdeki farklara dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'nin dolarizasyon sorunu ve ekonomik göstergelerdeki olumlu ve olumsuz noktalara vurgu yaptı.

'TÜRKİYE 191 ÜLKE ARASINDA 44. SIRADA'

Eğilmez'in sunumunda Türkiye'nin ekonomik pozisyonu, kişi başına gelir, enflasyon ve işsizlik gibi sosyal göstergeler ele alındı. Türkiye'nin 191 ülke arasında GSYH açısından 19., kişi başına gelirde 50., enflasyonda 3., işsizlikte ise 44. sırada olduğu belirtildi.

McKinsey danışmanlık firmasından gelen sunumlar, dünya ve Türkiye trendleri ile ilgili gelecekteki yaşlı nüfusun etkilerine odaklandı. Türkiye'nin 2040 yılında yaşlı bir nüfusa sahip olacağına dikkat çekilerek, bu durumun şimdiden analiz edilip gerekli kararların alınması gerektiği vurgulandı.

'REKABETÇİ STRATEJİLER GELİŞTİRMEK ÖNEMLİ'

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Yıldız Holding CEOsu Mehmet Tütüncü, yapay zeka programı Midjourney kullanarak hazırlanan görsellerle strateji ve liderlik konularına değindi. Tütüncü, değişimin hızla gerçekleştiği bu dönemde çevik hareket etme, farklı senaryoları ele alma ve rekabetçi stratejiler üretme gerekliliğine vurgu yaptı.

Toplantı, Yıldız Holding'in gelecekteki stratejilerini belirleme ve ekonomik zorluklara karşı hazırlıklı olma vizyonunu açıklayarak katılımcılarda heyecan ve motivasyon yarattı. Yapılan sunumlar, Türkiye'nin ekonomik durumu, global trendler ve stratejik hedeflerle ilgili önemli bilgiler sunarak katılımcılara değerli bir perspektif kazandırdı.

Makalenin tamamını okumak için tıklayın

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN