Murat Ülker açıkladı: Yıldız Holding, stratejik bir ayrışma ile yoluna devam ediyor

Murat Ülker açıkladı: Yıldız Holding, stratejik bir ayrışma ile yoluna devam ediyor

İş insanı Murat Ülker, Yıldız Holding'in, 79 yıl önce İstanbul'da bir bisküvi fabrikasıyla başladığı serüveninde önemli bir stratejik adım attığını duyurdu. Holding, Türkiye'de iki ayrı holding ile yönetilecek: Yıldız Holding A.Ş. ve Yıldız Uluslararası Gıda Yatırımları A.Ş. Her iki holdingin de sermaye yapıları aynı, merkezi Türkiye ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, grubun yeni dönemdeki yönetim stratejisinin arkasındaki felsefeyi Sabah Gazetesi'ne anlattı. Holding'in iki ayrı yapıda yönetileceğini Ülker, şirketlerden birinin, Şok, Penta, Süperfresh, Kerevitaş gibi Türkiye'deki şirketlerin hisselerine sahip, onların Yıldız Holding A.Ş olarak yönetileceğini ifade etti.

Ülker diğeri de yerel ve uluslararası atıştırmalık (bisküvi, çikolata, şekerleme, sakız) şirketlerinin (pladis, Godaiva, Ülker, Ülker CCC) hisselerine sahip Yıldız Uluslararası Gıda Yatırımları A.Ş. olacağını ve iki şirketin de Ali Ülker tarafından yönetileceğini aktardı.

'FARKLI İŞ STRATEJİLERİNE İHTİYAÇ VAR'

Yerel ve uluslararası pazarların farklı özelliklere sahip olduğunu Sabah'tan Dilek Güngör'e anlatan Ülker, bu nedenle farklı iş stratejilerinin gerekliliğine vurgu yapıyor. Ayrıca, uluslararası operasyonların dahil olduğu atıştırmalık işlerinin ayrı bir holding şirketi olmasının, yerel operasyonların döviz riskinden korunmasına yardımcı olduğunu ifade ediyor.

Murat Ülker, Türkiye'ye yapılacak yatırımlarda dış yatırımcıları çekme planlarının olmadığını, ancak gelecekte bu konuda bazı avantajların düşünüldüğünü belirtiyor. Ayrı holding şirketlerinin, yerel ve uluslararası operasyonlara odaklı yatırım yapılmasına olanak tanıdığını söyleyen Ülker, bu ayrımın gelecekteki finansman, halka açılma veya stratejik ortaklık gibi avantajlara da hizmet edebileceğini ifade ediyor.

Murat Ülker, bu ayrışma ile holdingin gelecek yolculuğunda daha fazla esneklik ve odaklanma sağlanması hedeflendiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN