Kiracılar için kabus gibi haber! Herkesin gözü TBMM'den gelecek haberde: Yüzde 25 sınır kaldırılıyor mu?

Kiracılar için kabus gibi haber! Herkesin gözü TBMM'den gelecek haberde: Yüzde 25 sınır kaldırılıyor mu?

Kiralardaki fahiş fiyat artışının önüne geçmek için 2023’te %25 sınırı getirilmiş ardından 2024 Temmuz’da bu yürürlüğün biteceği fakat sürenin uzatılacağı iddia edilmişti. Şimdi de Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, kiracıları endişelendiren bir paylaşımda bulundu…

Kiralardaki fahiş artış ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Mahkeme salonları ev sahipleri ile kiracılar ile dolup taşarken, fahiş zamlar duyanları hayret ettirdi. Fahiş kira zamlarını engellemek için Temmuz 2023 tarihinde %25 sınırı getirilmiş ancak 2024 Temmuz’da yürürlüğü bitecek olan düzenlemenin tekrardan süresinin uzatılacağı iddia edilmişti.

Bayramdan sonra açılacak TBMM’de ele alınacak konulardan birinin de kiralar olduğu söyleniyor. Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, kiracıları ilgilendiren bir paylaşım yaptı.

kira-1.jpg

KİRALARDAKİ YÜZDE 25 SINIRI KALKIYOR MU?

Babuşcu, bayramda sonra mesaiye başlayacak Meclis’te gelecek düzenlemeleri tek tek aktardı. Babuşcu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"TBMM gündemine gelecek 5 yeni düzenleme şöyle:

1. Kripto para yasası Meclis'teki ilk görüşülecek yasal düzenlemelerden biri olacak.

2. Meclis'te enerji ve turist rehberliği alanlarında iki yasa teklifi masada olacak.

3. Vergi istisnaları ve indirim oranları masaya yatırılacak.

4. Yüzde 25 kira artışı sınırının kaldırılması değerlendirilecek.

5. Kayıtdışılıkla mücadele kapsamında bundan sonraki tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerine taşınması masada bulunuyor."

kira.png

Babuşcu’nun paylaşımındaki en dikkat çekici nokta “Yüzde 25 kira artışı sınırın kaldırılması değerlendirilecek” cümlesi oldu. Babuşcu’nun paylaşımına fahiş kiralardan bıkan ve ev sahipleri ile karşı karşıya olan onlarca vatandaş yorum yağdırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN