Kira gelir beyannameleri için başvuru sürelerinde yeni tarih

Kira gelir beyannameleri için başvuru sürelerinde yeni tarih

2023 yılı kira gelir beyannamesi başvuru süresi 1 Nisan'da sona ermesi öngörülürken yapılan son düzenlemeyle başvuru süresi 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı.

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren beyan dönemi 5 Nisan akşamı sona eriyor. Geçen yıl konut veya iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan zorunluluğu geçerli olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 2023 takvim yılına ait "Yıllık Gelir Vergisi" beyannameleri ile tahakkuk eden vergilerin 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar ödenmesi gerekecek.

5 NİSAN'A KADAR UZATILDI

Ayrıca, 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2024 Şubat dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar teslim edilebileceği duyuruldu.

Elektronik defter uygulamasına dahil olanlar için de önemli bir hatırlatma var. 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin ve aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken "Elektronik Defter Beratları"nın da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenebileceği belirtildi.

Gayrimenkul sahipleri için bu beyan dönemi, vergi yükümlülüklerini yerine getirmek adına önemli bir fırsat sunuyor. Ancak unutulmamalıdır ki beyan dönemi sona erdiğinde gecikme cezaları söz konusu olabilir. Bu nedenle, beyanname ve bildirimlerin belirtilen süreler içerisinde eksiksiz olarak tamamlanması önem arz etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN