Hazır olun büyük çöküş geliyor! Atilla Yeşilada uyardı: İflasla başınız belaya girebilir

Hazır olun büyük çöküş geliyor! Atilla Yeşilada uyardı: İflasla başınız belaya girebilir

Hazır olun, bu kez büyük çökül geliyor! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, şirketleri "hazırlıklı olun" diyerek uyardı! İflasla başınız belaya girebilir...

Ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye'de şirket iflaslarının artmasıyla ilgili kıyamet senaryosunu açıkladı. Enflasyonun yükselerek yüzde 70'lere, faizlerin ise yüzde 50'ye ulaştığı bir ortamda, iş verenlerin ödemelerini yapmakta zorlandığı, şirketlerin iflasın eşiğine geldiği bir durumla karşı karşıya kalındığını belirtti.

TAMAMEN KAPANAN ŞİRKET SAYISI YÜZDE 14'Ü AŞTI

İflas erteleme yasaklanınca yeni yol bulundu! | Ekonomi Haberleri

Pandemi kriziyle birlikte başlayan ekonomik sıkıntılar, özellikle Türkiye'deki şirketleri olumsuz etkiledi. İflas sayılarının rekor seviyelere ulaştığına dikkat çeken Yeşilada, 2022'de 23,301 olan tasfiyeye giren şirket sayısının 2023'te %30'luk bir artışla 30,301'e yükseldiğini ifade etti. Aynı dönemde tamamen kapanan şirketlerin sayısının ise %14,1 artarak 25,235'e çıktığını vurguladı. Bu artış trendinin 2024 yılında zirve yapma eğiliminde olduğunu belirtti.

"İFLAS RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRSİNİZ"

Ünlü ekonomist tarih verdi: Dolar 39 TL olacak...

Yeşilada, faizlerin yükselmesiyle ilgili olarak kredi kartı borçları ve tüketici kredileri üzerindeki faizlerin artmaya devam etmesi durumunda, gelecek yıl ödenecek faizin iki katına çıkabileceği uyarısında bulundu. Yeşilada, "Kredi kartı borçları ve tüketici kredileri üzerindeki faizler artmaya devam ederse, gelecek yıl ödeyeceğiniz faiz iki katına çıkabilir. Hazırlıklı olun; aksi takdirde icra ve iflas riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Yeşilada, IMF'nin zombi şirketler üzerine yaptığı araştırmaya da değindi. Türkiye'nin bu konuda önde gelen bir ülke olduğunu belirterek, yaklaşık yüzde 120'ye varan oranda zombi şirketlerin çoğunun küçük işletmeler olduğunu vurguladı. Herhangi bir ekonomik senaryoda veya faiz artışı durumunda bu şirketlerin iflas riskiyle karşı karşıya olabileceğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN