İstanbul'dan kaçan kaçana! En çok göç alan 3 il belli oldu, bavulunu alan oralara gidiyor

İstanbul'dan kaçan kaçana! En çok göç alan 3 il belli oldu, bavulunu alan oralara gidiyor

Türkiye'de etkisini gösteren ekonomik sorunlar Mega Kentte göçe sebep oldu. En çok göç alan 3 il paylaşıldı. İstanbul'dan bavulunu alanlar koşa koşa oraya gidiyor. Peki, en çok göç alan iller neresi? İşte tüm detaylar...

Ev ve kira fiyatlarındaki artışın yanı sıra ekonomik sorunlar İstanbul'da büyük bir göçe sebep oldu. Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'dan vatandaşlar ekonomik olarak daha rahat edeceği bölgelere gitmeye başladı. En çok göç alan 3 il paylaşıldı. Peki, en çok göç alan iller hangileri?

EN ÇOK GÖÇ ALAN 3 İL PAYLAŞILDI

Son dönemlerde pahalı şehirlerden göç edenlerin sayısı giderek artıyor. Bu durumun en temel sebeplerinden birisi ekonomik sorunlar ve kira sorunları olduğu bariz bir şekilde görülüyor. 2023 yılı itibariyle bu maddeler arasına bir de deprem korkusu yerleşti. İstanbul'da yaşam maliyetinin aşırı yüksek olmasıyla vatandaşlar ekonomik rahatlığın olduğu bölgelere akın etmeye başladı. Göç akınının başlamasıyla en çok göç alan 3 il paylaşıldı.

1043985041-0-157-3000-1845-1920x0-80-0-0-635ba2f9070b97d060e6fe773359b332-tepe.jpg

İSTANBUL'DA GÖÇ BAŞLADI

İstanbul'da uzun süredir rahatsızlık veren hayat pahalılığı deprem korkusuyla birleşerek vatandaşları göçe yöneltti. İstanbul'da beklene büyük deprem öncesinde vatandaşlar göç etmeye başladı. Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul'dan uzaklaşan vatandaş yönünü diğer illere çevirdi.

Yaklaşık olarak 16 milyon vatandaşın yaşadığı Mega Kent İstanbul'dan göç edenlerin tercihi sırayla Konya, İzmir ve Bursa olarak paylaşıldı. Ekonomik durumların yanı sıra deprem riskinin de düşük olması vatandaşı göçe zorladı. İzmir iline yapılan göçler ise depremin yanı sıra ucuzluk yönünden tercih ediliyor.

turkiye-de-tam-kapanma-oncesi-tam-acilma-yogunluk-dikkat-cekiyor-608a3d2853f56.webp

PERAKENDE FİYATLAR YILDA %78,81 ARTTI

İstanbul'da rekordan rekora koşan perakende fiyatlar aylık yüzde 4,89 oranında, yıllık yüzde 78,81 oranında artış gösterdi. 2024 yılının nisan ayında fiyat hareket göstergesi İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi geçtiğimiz aya göre yüzde 4,89 oranında arttı. Toptan fiyat hareketlerini gösteren Toptan Eşya Fiyatları Endeksi ise yüzde 4,87'lik bir artışa imza attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN