Elektrikli aracı olanların şarj sorununu çözecek proje! Sokak lambaları şarj istasyonu oluyor

Elektrikli aracı olanların şarj sorununu çözecek proje! Sokak lambaları şarj istasyonu oluyor

Elektrikli aracı olanların şarj sorununu çözecek proje geldi. Bu proje kapsamında sokak lambaları artık şarj istasyonu olarak da kullanılabilecek. İşte detaylar…

Elektrikli otomobil kullananların sayısı artarken, şarj altyapısındaki yetersizlik de büyük bir sorun haline geliyor. Bu soruna karşı çözüm arayışına giren New York merkezli Voltpost şirketi ise sokak lambalarını şarj istasyonuna dönüştürerek, bu büyük soruna bir çözüm getirmeyi amaçlıyor.

SOKAK LAMBALARI ŞARJ SORUNUNU ÇÖZECEK

Voltpost, şarj sorununu çözmek için enteresan bir yöntem önerisinde bulundu. Bu öneriye göre, mevcut sokak lambaları modüler bir şarj istasyonu işlevi görecek. Tasarlanan sistem, sokak lambası direğinin alt kısmını kaplayacak biçimde bir kaplama içeriyor.

Bu kaplama, içerisinde çeşitli kablo ve elektronik cihazları barındırarak elektrikli otomobillerin ihtiyacı olan enerjiyi sağlamak için düşünülmüş. Aynı zamanda, rahatlıkla uzatılıp geri çekilebilen kablolar ve el seviyesinde bir şarj dok istasyonu da mevcut. Bu yapı, 1 saatlik sürede kolaylıkla monte ediliyor ve gerektiği zaman hızlı bir şekilde tamir edilebiliyor. Voltpost, elektrikli araç sahiplerine kolay ve pratik bir şarj deneyimi sunmayı amaçlıyor. Şarj işlemi, bir uygulama üzerinden yönetiliyor.

sokak-lambalari-elektrikli-araclara-sarj-istasyonu-oluyor.jpg

Bu uygulama, yalnızca şarj işlemini takip etmeyerek ayrıca şarj hizmeti için ödeme yapılmasına ve şarj ihtiyacı duyulduğunda yerinizi önceden ayırmanıza da imkan sağlıyor. Bu sayede diğer elektrikli otomobil kullanıcıları ile yer rekabetine girmek zorunda kalmıyorsunuz.

İLK BAŞARILI TEST TAMAMLANDI

Voltpast, ilk başarılı testlerini New York Şehir Ulaşım Departmanı’yla tamamladı ve şuan Chicago Detroit ile New York gibi büyük şehirler ile gelişim aşamalarına devam ediyor. Bu çözüm, özellikle kendi evinde şarj imkanı bulunmayan kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak. Aynı zamanda elektrikli otomobil kullanımı da teşvik etmesi bekleniyor.

Voltpost, gelecekte elektrikli araçların hibrit ya da benzinli araçlar kadar yaygın olacağı bir dünyada, araç şarj altyapısının da bu yaygınlığa uyum sağlaması gerektiğini savunuyor. Bu yenilikçi çözüm, elektrikli otomobillerin daha erişilebilir ve pratik hale gelmesini sağlayarak, sürdürülebilir ulaşımın önünü açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN