Dünyaca ünlü banka doların düşeceği tarihi açıkladı! Binlerce yatırımcı yana yana döviz bürolarına koşacak

Dünyaca ünlü banka doların düşeceği tarihi açıkladı! Binlerce yatırımcı yana yana döviz bürolarına koşacak

ABD’nin köklü banka ve finans şirketleri arasında yer alan Wells Fargo, doların düşeceği tarihi açıkladı. Açıklanan o tarihten sonra binlerce yatırımcı yana yana döviz bürolarına koşacak. İşte, Wells Fargo’nun dolar tahmini…

1852’de kurulan ABD’nin en köklü banka ve finans şirketleri arasında yer alan Wells Fargo, Türkiye’de mevcut ekonomik atmosferin dolar/TL paritesinde aşağı yönlü hareketlere yol açacağını açıkladı. ABD için önemli bir yeri olan banka, dolar kurunda net bir şekilde gerileme beklediğini vurguladı.

dolar-ne-zaman-dusecek-1.jpg

31 MART SEÇİMLERİ SONRASINDA DÜŞÜŞ TRENDİ BAŞLIYOR

Türkiye’de rasyonel ekonomi politikalarının devam edeceğini öngördüklerini söyleyen ABD’li banka, TL’nin ilerleyen günlerde dolar karşısında değer kazanacağını söyleyerek, dolar kurunun 31 Mart seçimleri sonrasında düşüş trendine geçiş yapılacağını duyurdu.

dolar-ne-zaman-dusecek-3.jpg

Şuan 31,35 TL seviyesinde olan dolar/TL paritesinin 2024’ün ilk çeyreğinde yükselişini sürdüreceğini söyleyen Wells Fargo, Mart’tan sonra yılın 2’inci çeyreğinde dolar kurundaki düşüşün başlamayacağını açıkladı. Banka tarafından yayımlanan zaman çizelgesi ve dolar kuru tahminleri şöyle:

dolar-ne-zaman-dusecek-2.jpg

2024 Mart: 31,00

2024 Haziran: 30,50

2024 Eylül: 30,00

2024 Aralık: 29,50

2025 Mart: 29,00

2025 Haziran: 28,50

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN