Çoğunluk o şirketlerden memnun! Dünyanın en çok beğenilen 10 şirketi açıklandı: Apple mı yoksa Microsoft mu?

Çoğunluk o şirketlerden memnun! Dünyanın en çok beğenilen 10 şirketi açıklandı: Apple mı yoksa Microsoft mu?

Dünyadaki birçok insan bu şirketlerden oldukça memnun! Dünyanın en beğenilen 10 şirketi açıklandı! Listenin zirvesinde şaşırtmayan bir marka yer alıyor. Apple ve Microsoft arasında kıyasıya mücadele! Apple mı yoksa Microsoft mu? İşte dünyanın en beğenilen 10 şirketi...

Her yıl düzenli olarak yayınlanan Fortune'un dünyanın en beğenilen şirketleri listesi bu yıl da merakla bekleniyordu. Yapılan araştırmada, Korn Ferry iş birliğiyle belirlenen ilk 50 firma, 3720 üst düzey yöneticinin katkılarıyla sıralandı. Bu sıralamada, şirketlerin yatırım değeri, yönetim kalitesi, sosyal sorumluluk gibi çeşitli kategorilerde derecelendirmeleri göz önünde bulunduruldu.

YILIN EN BEĞENİLEN ŞİRKETLERİ

liste.jpg

Bu yılın en beğenilen şirketi Apple oldu. Apple, tam 17 yıldır bu prestijli listede zirvede yer alıyor. Ancak, geçen yıla göre puan kaybı yaşayarak, 10 üzerinden 8,65 olan puanı 8,16'ya geriledi.

İkinci sırayı, her zaman olduğu gibi, Apple'ın yakın takipçisi Microsoft aldı. Geçen yıl ikinci sırada yer alan Amazon ise bu sene üçüncü sıraya geriledi ve yerini Microsoft'a bıraktı. Listenin dördüncü sırasında ise ünlü yatırımcı Warren Buffet'ın CEO'su olduğu Berkshire Hathaway yer aldı.

Dünyanın en büyük bankası olan JPMorgan Chase altıncı sıraya yükselirken, Costco perakende market zinciri altıncı sırada kendine yer buldu. Google, yani Alphabet ise listenin yedinci sırasında yer aldı. Yapay zeka işlemcileriyle dikkat çeken Nvidia ise ilk kez listede ilk ona girmeyi başardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN