Bunge, Türk devi ŞMS Kopuz’la büyüyecek! Türkiye artık yatırımlarla konuşulacak: 40 ülke 300 işletme 200 yıllık deneyim

Bunge, Türk devi ŞMS Kopuz’la büyüyecek! Türkiye artık yatırımlarla konuşulacak: 40 ülke 300 işletme 200 yıllık deneyim

‘Türkiye artık yatırımlarla konuşulacak’ diyen ŞMS Kopuz A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kopuz, Global gıda şirketi Bunge ile endüstriyel gıda çözümleri alanında distribütörlük anlaşması imzaladığını açıkladı. Anlaşmanın detaylarını, ŞMS Kopuz A. Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kopuz ile Bunge Asya Başkan Yardımcısı Paul Ayton basın toplantısında anlattı.

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısına ŞMS Kopuz A. Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Şekerli Mamul Sanayiciler Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, Bunge Asya Başkan Yardımcısı Paul Ayton, Bunge İnovasyon Direktörü Dr. Youchun Yan, Bunge Asya Pazarlama Direktörü Alva Zhang ve birçok katılımcı katıldı.

9.jpeg

40’TAN FAZLA ÜLKE 300 İŞLETME 200 YILLIK TECRÜBE

Bunge Asya Başkan Yardımcısı Paul Ayton, konuşmasında Bunge’nin küresel gıda sisteminin önemli bir oyuncusu olduğunu belirterek, 40’tan fazla ülkede faaliyet gösterdiklerini ve 300’den fazla işletmeye sahip olduklarını vurguladı. Ayton, şirketlerinin 200 yılı aşkın tecrübesiyle yağlı tohum işleme, bitkisel yağ ve protein tedarikinde lider konumda olduğunu ifade etti.

3.jpeg

AMAÇ: TÜRK ÜRETİCİLERLE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRÜNLER

Ayton, Bunge olarak gıda güvenliği için Ar-Ge ve inovasyona odaklandıklarını ve Türk üreticilerle global bilgi ve tecrübelerini paylaşarak daha sağlıklı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

DÜNYADAKİ 21. İNOVASYON MERKEZİ

Ayton işbirliğine dair yine, “Türkiye’deki inovasyon merkezi Creative Studio’nun faaliyetlerine başladı.Ve bu merkezin dünyadaki ilk globaldeki 21. inovasyon merkezi” ifadelerini kullandı.

4.jpeg

"TÜRKİYE, ARTIK YATIRIMLARLA KONUŞULACAK"

ŞMS Kopuz A. Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Şekerli Mamul Sanayiciler Derneği Başkanı Şemsi Kopuz ise Bunge ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ve endüstriyel gıda üretiminde önemli bir misyon üstlendiklerini belirtti. Kopuz, bu iş birliğinin Türkiye’nin gıda sektöründe gelişimine ve rekabet gücüne katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı. Son dönemlerde yaşanan ekonomik krize de değinen Kopuz, “Bundan sonra Türkiye, yapılan yatırımlarla konuşulacak” dedi.

İki şirket arasındaki iş birliğinin, gıda sektöründe önemli bir adım olduğunu ve uluslararası gıda tedarik zincirinde öncülük yapmayı hedeflediklerini söyleyen Kopuz, “Sofralara doğan güneş olmak” sloganıyla yola çıktıklarını ve bu hedef doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN