Bugün yarın öderim diye geçiştirenlere kötü haber! Günlerce uyarı yapılmıştı: Cezalar yolda

Bugün yarın öderim diye geçiştirenlere kötü haber! Günlerce uyarı yapılmıştı: Cezalar yolda

Ödemeyi sürekli olarak geçiştirenlere kötü haber geldi. Bugün yarın öderim derken, ödemeyenler için cezalar yola çıktı. Günlerdir yapılan uyarılara kulak asmayanlar için yaptırımlar başlıyor. İşte tüm detaylar...

Ödeme için son tarih paylaşılırken, ödemeyenlere de ceza tutarları yola çıktı. Son tarih 5 Nisan olarak belirtilirken, günlerce yapılan uyarılara kulak asmayanlar yaptırımlara maruz kalacak. İşte geçiştirmenin bedeli...

TAPU SAHİPLERİNE UYARI

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren gelişme paylaşıldı. Kira beyanname sürecinde son güne gelinmesiyle beraber, ödemeye yapmayanlar için kötü haber verildi. Geçtiğimi sene içerisinde konuttan 21 bin lira, iş yerinden 150 bin liranın üzerinde kira geliri gözüken vatandaşların gelir vergisi ödemesi gerekecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son gün için uyarılarda bulunmuştu. Gelir vergisi ödemesi için son tarih 5 Nisan 2023 olarak paylaşıldı. 2023 yılı içerisinde konut geliri yıllık 21 bin liranın altında olanlar, gelir vergisi ödemeyecek. Yeni yıl için açıklanan gelir vergisi istisnası ise 33 bin lira olarak paylaşıldı.

6-xdoq.jpg

ZAMANINDA ÖDEMEYENLERE CEZA

Kira gelirlerini beyan etmeyenler ise bazı yaptırımlar söz konusu olacak. Elektronik ortamdan verilmesi zorunlu olan beyannamesinin son tarihe kadar verilmemesi halinde özel usulsüzlük cezası verilecek. Verginin süresinde tahakkuk edilmemesi durumunda vergi ziyaı cezasının uygulanacağı belirtildi.

İLK TAKSİT VE İKİNCİ TAKSİT TARİHLERİ

Tapu sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "gib.gov.tr" adresine giriş yaparak, orada bulunan "hazır beyanname sistemini" doldurmaları gerekecek. Dijital Vergi Dairesi'nden hazır beyana ulaşabilirsiniz. Vergilerin birinci taksiti 5 Nisan tarihinde, ikinci taksiti ise 31 Temmuz tarihine kadar ödenmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN