Uydu görüntüleri ortaya çıkardı: İsrail İran'ın S-300 radarını imha etti

Uydu görüntüleri ortaya çıkardı: İsrail İran'ın S-300 radarını imha etti

İsrail'in İran'ın İsfahan şehri yakınlarındaki hava savunma bataryasına yönelik gerçekleştirdiği saldırı, İran'ın 13 Nisan'daki saldırısından daha fazla hasar verdiği ortaya çıktı. Uydu görüntülerinde, İran'ın S-300 hava savunma radarının imha edildiği görülüyor.

İsrail, İran'ın İsfahan şehri yakınlarında bulunan ve Rus yapımı S-300 hava savunma sistemine ait bir radarı hedef alan sınırlı bir saldırı gerçekleştirdi. Uydu fotoğrafları, saldırının önemli ölçüde hasar verdiğini gösterirken, İranlı yetkililer hasar iddialarını yalanlamaya devam ediyor.

İSRAİL'İN HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNE OLAN NÜFUZ KABİLİYETİ

Saldırının detayları, İsrail'in İran'ın hava savunma kapasitesini ne kadar ciddiye aldığını ve bu sistemlere ne kadar nüfuz edebileceğini gözler önüne seriyor. Carnegie Endowment'ta görevli nükleer politika uzmanı Nicole Grajewski, "İsrail'in hava savunma sistemlerine olan nüfuz kabiliyeti dikkat çekici" şeklinde konuştu. İran ise saldırının boyutlarını küçümsemeye çalışsa da, yaşananlar İran'ın savunma sistemlerinin potansiyel zayıflıklarını da ortaya koyuyor.

whatsapp-image-2024-04-23-at-15-35-25.jpegPlanet Labs PBC tarafından çekilen uydu görüntüleri

Pazartesi günü elde edilen uydu görüntüleri, hasarın boyutunu ve saldırının etkisini net bir şekilde göstermekte. Görüntülerde, radar sistemi etrafında büyük yanık izleri bulunuyor. Saldırının, İran'ın daha geniş savunma stratejisine yönelik ciddi bir darbe olduğu analiz ediliyor.

Bu olay, İsrail ile İran arasındaki gerilimi daha da artırırken, iki ülke arasındaki karşılıklı saldırıların ve stratejik hesaplaşmaların devam edeceğine işaret ediyor. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani'nin saldırıyı küçümseyen açıklamaları, gerçek zararın boyutlarını gizleme çabası olarak yorumlanıyor. Kanaani, "Bu taciz saldırısının herhangi bir zarara yol açmadığını ve İran'ın savunma sisteminin görevini yerine getirdiğini" ifade etti. Ancak uydu görüntüleri, bu açıklamaların aksini ortaya koyuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN