ABD polisi Gazze için çıkan sesi kesiyor: Güney California Üniversitesi'nden 93 öğrenci gözaltında

ABD polisi Gazze için çıkan sesi kesiyor: Güney California Üniversitesi'nden 93 öğrenci gözaltında

ABD'deki Güney California Üniversitesi'nde polis, İsrail'i protesto edip Gazze'de ateşkes isteyen öğrencilerin eylemlerine sert müdahalede bulunmaya devam ediyor. Son olarak 93 öğrenci gözaltına alındı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'den beri durmaksızın saldırdığı Gazze Şeridi'ndeki katliamlara en büyük desteği ABD yönetimi verirken, bu tutum halkın bir kısmının tepkisine yol açtı. ABD'nin farklı eyaletlerindeki birçok üniversitede haftalardır Gazze'ye destek eylemleri sürüyor.

Ülkenin önde gelen eğitim kurularından Güney California Üniversitesi de, Gazze gösterilerine ve polisin öğrencilere müdahalesine sahne oluyor.

1-007.jpg

GÖSTERİYE İZİN VERMEYİP GÖZALTINA ALIYORLAR

Öğrencilerin kampüsün belli bölgelerine çadır kurmasına izin vermeyen polis, göstericilerin dağılması için uyarılarda bulundu. Öğrencilere dağılmaları için 10 dakika süre tanıyan Los Angeles polisi, gösteriye devam eden 93 öğrenciyi "izinsiz gösteri düzenleme" suçuyla gözaltına aldı.

Polis, üniversitenin ana kampüsünü halkın kullanımına kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Dün, göstericilerin yoğun olduğu bir bölümde bazı öğrenciler çadır kurmak isterken üniversite yönetimi buna izin vermemiş, daha sonrasında da polisin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı.

1-006.jpg

NE OLMUŞTU?

İsrail’in Gazze saldırılarını ve Filistinli sivillere yönelik eylemlerini protesto eden 200 kadar öğrenci, dün öğlen saatlerinde Texas Üniversitesi Austin yerleşkesinde toplanmış, polis ilk aşamada grubu yönlendirdiğini iddia ettiği 34 kişiyi gözaltına almıştı. Bu sırada atlı birliklerin de dahil olduğu güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında arbede yaşanmıştı.

Polis göstericilere dağılmaları çağrısında bulunurken öğrenciler üniversite bahçesine oturarak eylemlerine devam etmiş, daha sonra polis bir kez daha bazı göstericileri gözaltına almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN