ABD, 5 yıllık yardım anlaşması imzaladı: 'İnsani kriz korkunç boyutta'

ABD, 5 yıllık yardım anlaşması imzaladı: 'İnsani kriz korkunç boyutta'

ABD, dünyanın en kötü insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de hükümet ile ekonomik büyümeyi hızlandırmak amacıyla 5 yıllık yardım anlaşması imzaladı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, bölgedeki insani krizin korkunç boyutlarda. İç savaş nedeniyle Yemen halkının yüzde 73'ü (yaklaşık 23,4 milyon) insani yardıma muhtaç hale geldi; 4,3 milyon kişi yerinden edildi.

Yemen'deki ABD Büyükelçiliğinin internet sitesinden "Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Vaid Abdullah Bazib, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansından (USAID) Ülke Direktörü ve Kıdemli Kalkınma Danışmanı Kimberlee Bell ile 5 yıllık bir yardım anlaşması imzaladı." açıklaması yayınlandı.

Anlaşmanın, USAID tarafından sağlanan kalkınma yardımının Yemen'deki ekonomik büyümenin hızlandırılması, suya, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimin iyileştirilmesi ve yönetimin güçlendirilmesi konularını kapsadığı belirtildi.

YEMEN'DE İNSANLIK KRİZİ

Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Yemen'de, hükümet güçleri ile İran destekli Husiler arasında yaklaşık 10 yıldır süren iç savaş nedeniyle insani krizin korkunç boyutlara ulaştığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, Yemen halkının yüzde 73'ü (yaklaşık 23,4 milyon) insani yardıma muhtaç. Ülkede 13 binden fazlası sivil 377 bin kişi, çatışmalar nedeniyle hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN