Türkiye'de aylar sonra ilk cuma namazı kılındı

Türkiye'de aylar sonra ilk cuma namazı kılındı

Türkiye'de aylar sonra ilk cuma namazı kılındı. Yurt genelinde vatandaşlar, belirlenen cami, mescit, spor sahası ve parklarda namazlarını eda etti. Cami ve mescit avlularına vatandaşlar, gerekli kontroller yapıldıktan sonra alındı. Eskişehir'de cuma namazı halı sahada kılınırken, Kayseri'de de cuma namazı paraşüt iniş alanında eda edildi. Konya Mevlana Meydanı'nda bulunan Selimiye Camisi'nde de cuma namazı sırasında 'sosyal mesafe' gözetildi, yoğun ilgi havadan da görüntülendi.

Koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında toplu ibadetlerin durdurulmasının ardından ilk cuma namazı kılındı. Türkiye genelinde vatandaşlar, belirlenen cami, mescit, spor sahası ve parklarda namazlarını eda etti.

İSTANBUL'DA İLK CUMA

İstanbul'da haftalar sonra ilk cuma namazı kılındı. Vatandaşlar, belirlenen camiler arasında yer alan Fatih Camisi'ne gelerek cuma namazını eda etti.

Vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyulacak şekilde hazır hale getirilen Bağcılar’daki Mahmutbey Stadı'nda da cuma namazını kıldı.

ANKARA'DAN CUMA MANZARASI

İlk cuma namazı Ankara'da da belirlenen yerlerde kılındı. Vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyarak Melike Hatun Cami'nde cuma namazını kıldı.

SELİMİYE'DE CUMA NAMAZI

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilen Selimiye Camisi'nde cuma namazında yoğunluk yaşandı.

CEMAAT HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Gaziantep'te çok sayıda vatandaş, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) yerleşkesinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda belirlenen kurallar çerçevesinde cuma namazı kıldı.

HALI SAHADA NAMAZLARINI EDA ETTİLER

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı Eskişehir'de Behiç Erkin Spor Kompleksi'ndeki sahada kılındı.

Vatandaşlar, belirlenen kurallara uyarak namazlarını kıldı.

BURSA'DA CUMA HEYECANI

İlk cuma namazı Bursa'da belirlenen yerlerde kılındı. Vatandaşlar, Hüdavendigar Parkı'na gelerek cuma namazını kıldı.

SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZI

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ara verilen Cuma namazı sosyal mesafeye uyularak kılınmaya başlandı. Konya Mevlana Meydanı’ndaki Selimiye Camisi’nde de cuma namazı kılındı.

ÇİM ALANI SECDE OLDU

İlk cuma namazı Kayseri'de paraşüt iniş alanındaki çim alanda kılındı. Vatandaşlar, belirlenen kurallara uyarak namazlarını kıldı.

781 NOKTADA NAMAZ KILINDI

Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele önlemleri nedeniyle yaklaşık 2,5 aydır cuma namazlarının cemaatle kılınmadığı Erzurum'da, aralarında 2800 rakımlı Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki sahaların da bulunduğu 781 noktada cuma namazı kılındı.

İlk cuma namazı, Giresun'da belirlenen camilerde, statlar ve sahalarda kılındı. Vatandaşlar, belirlenen kurallara uyarak namazlarını kıldı. Bazı vatandaşlar Teyyaredüzü Mahallesi'ndeki Gençlik Merkezi'ndeki sahada cuma namazını kıldı.

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadete ara verilmesinin ardından ilk cuma namazı, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde belirlenen cami ve açık alanlarda kılındı.

Ankara'da vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyulacak şekilde hazır hale getirilen Öveçler Parkı içerisinde bulunan halı sahada cuma namazını kıldı.

DENİZ KENARINDA CUMA NAMAZI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı kılındı.

AKÇAKOCA CAMİ CEMAATİNE KAVUŞTU

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Selçuklularda kullanılan, Türk otağ çadırından esinlenilerek inşa edilen sekizgen mimarisi ve kubbesiyle Türkiye'de tek olma özelliğine sahip Akçakoca Camisi uzun bir aradan kılınan cuma namazı ile cemaatine kavuştu.

MERSİN'DE DE SAHADA NAMAZ

Mersin'de ilk cuma namazı belirlenen noktalarda kılındı. Amatör takımların karşılaşmalarının oynandığı Akdeniz ilçesindeki Seyfi Ali Türkoğlu Sahası, bu kez uzun bir aradan sonra namaz kılmak isteyen vatandaşlara ev sahipliği yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN