İsias Otel'de kızını kaybeden babadan davada şeffaflık çağrısı: Hazırlanan raporun bilimsel dayanağı yok

6 Şubat depremlerinde yıkılarak 72 kişiye mezar olan İsias Otel davasının ikinci duruşması başladı. Otelde hayatını kaybeden Asya Tülek'in babası Mehmet Tülek, dava sürecinin daha şeffaf ve bilime dayalı yürümesini istediklerini belirterek, "Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan raporun bilimsel bir dayanağı yok. Onu çürüttük. Biz bilimsel verilerle buraya geldik. Gerçekler çok net." dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 11 il büyük yıkım aldı, 50 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. On binlerce cana mezar olan binaların soruşturmaları tüm hızıyla sürüyor. Birçoğunda olduğu gibi ihmalsizlik, denetimsizlik ve ucuz malzeme kullanımı sonucu can kayıplarının yaşandığı davalardan biri de Adıyaman'da yıkılan Grand İsias Otel davası.

KKTC'den voleybol turnuvası için gelen, aralarında sporcu, öğretmen, antrenör ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

'DAVA SÜRECİ ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜSÜN'

Otel enkazında hayatını kaybeden Asya Tülek'in babası Mehmet Tülek, dava öncesi yapılan basın açıklamasının ardından konuştu. Tutuklu sanıkların "olası kast" ile yargılanmasını isteyen Tülek, dava sürecinin şeffaf ve bilime dayalı yürütülmesi yönünde çağrıda bulundu.

Adaletin peşinde koşmaya devam ettiklerini belirten Tülek, "Umarım adalet yerini bulacak. ‘Umarım adalet yerini bulacak’ demek kadar herhalde açık bir şey yoktur. Adaletin bir şekilde yerini bulması lazım. Beklentim bütün suçluların ‘olası kast’ ile yargılanması. Olabildiğince en ağır ceza ile yargılanmaları. Sürecin daha şeffaf ve bilime dayalı yürümesini istiyoruz." diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZI ENKAZDAN ÇIKARIRKEN GERÇEKLERİ GÖRDÜK'

Tülek, "Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan raporun bilimsel bir dayanağı yok. Tamamen birileri tarafından organize edilerek önümüze konulan bir rapor. Onu çürüttük. Biz bilimsel verilerle buraya geldik. Gerçekler çok net. Bu gerçekleri çocuklarımızı enkazdan kendi ellerimizle çıkartırken somut bir şekilde gördük. Bunu bilim insanlarıyla çalışarak ortaya koyduk. Bu gerçekleri mahkemenin de görmesini istiyoruz." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN