Hacze gelen icra memurları darbettirmişti: Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı

Hacze gelen icra memurları darbettirmişti: Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in danışmanı ve Bursaspor eski Başkanı Emin Adanur, ödenmeyen borçtan dolayı kendilerine ait eve hacze gelecek olan Bursa Barosu'na bağlı avukatlar E.K. ve B.S ile bir icra memuruyla telefonla tartışıp, tehdit ve hakaret etti. Ardından Adanur'un talimatı üzerine eve giden B. Can Korkmaz, B.Y.B. ve İ.A., hacze gelen avukatlar ile icra memurunu darbetti. Açılan soruşturma kapsamında Adanur tutuklandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in danışmanı ve eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur, ödenmeyen borçlar nedeniyle haciz işlemi uygulamak üzere evine gelen icra memuru ve avukatlara yönelik saldırı talimatı vermekten tutuklandı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde meydana gelen olayda, Emin Adanur'un borçları nedeniyle kendisine ait eve haciz işlemi uygulamaya gelen Bursa Barosu'na bağlı avukatlar E.K., B.S. ve bir icra memuruyla telefon üzerinden tehdit ve hakaret içeren bir tartışma yaşandı. İddialara göre, Adanur'un talimatıyla olay yerine giden B. Can Korkmaz, B.Y.B. ve İ.A. isimli şahıslar, haciz ekibine fiziksel saldırıda bulundu.

Yaşanan saldırının ardından avukatlar ve icra memurunun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Emin Adanur ve B. Can Korkmaz gözaltına alındı. Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen ikili, 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlamasıyla tutuklandı. Diğer saldırganlar B.Y.B. ve İ.A. ise olaydan sonra kaçtı ve yakalanmaları için polis çalışmaları devam ediyor.

Doğu Perinçek, daha önce birçok suçtan sabıkası bulunan ve dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanan Emin Adanur’u danışman olarak atamıştı. Perinçek, Adanur için "Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı olarak önümüzdeki dönem bilgi birikimi ile ahlakı işe bütün örnek hareketleriyle bizimle birlikte olacak" demişti.

Bursa Barosu, yaşanan saldırı olayını şiddetle kınadı ve olayla ilgili hukuki sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN