Teknoloji devleri arasında yapay zeka çekişmesi: Microsoft ve Google karşı karşıya

Teknoloji devleri arasında yapay zeka çekişmesi: Microsoft ve Google karşı karşıya

Teknoloji şirketleri giderek daha güçlü hale gelen yapay zeka araçlarından yararlanmak için yarışırken Microsoft, son derece popüler olan ChatGPT'nin arkasındaki teknolojiyi kullanarak hizmetlerini daha fazla yapay zeka ile yeniliyor. Diğer yandan Google, Bard isimli yapay zeka robotunu duyurdu.

Microsoft, geçtiğimiz gün düzenlediği özel bir etkinlikte planlarını detaylandırırken, Bing arama motorunu ve Edge web tarayıcısını yükseltmek ve mevcut bilgileri geliştirmek için ChatGPT aracının arkasındaki girişim olan OpenAI ile birlikte çalışacağını söyledi.

CHATGPT RÜZGARI

Duyuru, Google'ın ChatGPT'nin büyük başarısına yanıt olarak Bard adlı kendi yapay zeka sohbet robotunu piyasaya sürdüğünü açıklamasından bir gün sonra geldi. Microsoft, milyarlarca dolarlık yatırımla geleceğini yapay zekaya bağlarken, milyonlarca insanı en son yapay zeka teknolojisinin olasılıklarına uyandıran ve şimdiden insanların bilgi toplama şeklini değiştirmeye başlayan bir araç olan ChatGPT rüzgarından yararlanmaya çalışıyor.

Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, Washington’da bulunan Microsoft genel merkezinde gazetecilere verdiği bir brifingde, "Bu teknoloji hemen hemen her yazılım kategorisini yeniden şekillendirecek" dedi.

BÜYÜK KAZANÇ HEDEFLİYOR

Neredeyse her türlü metni veya resmi oluşturabilen yapay zeka, geçen yıl ChatGPT'nin piyasaya sürülmesiyle ortaya çıkarken, yeni projeler, Google'a rakip olmayı ve her türden içerik oluşturmayı hızlandıran, işleri olmasa da görevleri otomatikleştiren araçlardan potansiyel olarak büyük kazanç sağlamayı amaçlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN