Mars'ta yanardağ keşfi: Yaşam belirtileri barındırıyor olabilir

Mars'ta yanardağ keşfi: Yaşam belirtileri barındırıyor olabilir

Bilim insanları, Mars'ta bulunan devasa bir yanardağın, içerisinde yaşam belirtileri barındırabileceği açıkladı.

ABD'nin Texas eyaletinde düzenlenen 55. Ay ve Gezegen Bilimi Konferansı'nda Mars'ta devasa bir yanardağ bulunduğu açıklandı. "Livescience" internet sitesinde yer alan habere göre, bu devasa yapı, Mars'ın derinliklerinde gizli kalmış ve yaklaşık 50 yıldır fark edilememişti.

Konferansta bilim insanları, Mars'ın ekvatoruna yakın Tharsis volkanik bölgesinin doğu kısmında yer alan bu devasa yanardağın 450 kilometre genişliğinde ve 9 bin 22 metre yüksekliğinde olduğunu belirttiler. Bu keşif, Mars'ın jeolojik yapısı ve olası yaşam belirtileri üzerinde büyük etkiye sahip olabilir.

Yanardağın keşfedilmesinde önemli bir rol oynayan detaylardan biri, yanardağın tabanına yakın yerlerde buzul tabakası kalıntılarının tespit edilmiş olmasıydı. Bu durum, Mars'ta yaşam araştırmalarının önemli bir odak noktası haline gelmesini sağladı.

Konferansta konuşan gezegen bilimci Dr. Pascal Lee, "Geçen yıl bir buzul kalıntısı bulduğumuz bölgenin jeolojisini inceliyorduk ki devasa ve derinden aşınmış bir volkanın içinde olduğumuzu fark ettik." şeklinde konuştu. Bu keşif, NASA ve ESA gibi uzay ajanslarının Mars misyonlarından elde edilen verilerin detaylı bir şekilde incelenmesiyle ortaya çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN