İki kez iptal edilmişti: NASA ile SpaceX'in Crew-8 görevi başladı

İki kez iptal edilmişti: NASA ile SpaceX'in Crew-8 görevi başladı

Proje daha önce hava koşulları nedeniyle iki kez iptal edilmişti. ABD’li uzay taşımacılığı sektörü SpaceX ve NASA'ya ait içinde 4 mürettebatın bulunduğu Dragon uzay aracı, Falcon-9 roketi ile başarılı bir şekilde fırlatıldı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in ortak yürüttüğü "Crew-8" görevi başladı. NASA Astronotları Michael Reed Barratt, Matthew Dominick, Jeanette Epps ve Roscosmos Kozmonotu Alexander Grebenkin’in yer aldığı Dragon uzay aracını yörüngeye taşıyan Falcon-9 roketi Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Falcon-9 roketinin yeniden kullanılabilirlik özelliğine sahip ilk aşama güçlendiricisinin fırlatma sonrasında Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndaki İniş Bölgesi 1'e (LZ-1) başarıyla döndüğü açıklandı. Yaklaşık 24 saatlik yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ulaşması beklenen astronotların, 180 günlük görev boyunca yeni araştırmalar da dahil olmak üzere 200'den fazla bilimsel deney yapacağını bildirildi.

FIRLATMA DAHA ÖNCE ERTELENMİŞTİ

NASA ve SpaceX Crew-8 görevini 22 Şubat'ta başlatmayı planlamıştı, ancak Intuitive Machines’e ait Ay’a iniş aracının 18 Mart’ta aynı rampadan fırlatılması nedeniyle Crew-8 görevinin hazırlık süreci gecikmişti. Hazırlıkları tamamlamak adına 28 Şubat’a ertelenen fırlatma, daha sonra ise hava şartları nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN