Beynine çip takılan ilk insandan çığır açacak ilk tepki: Düşünerek bilgisayar faresini oynattı

Beynine çip takılan ilk insandan çığır açacak ilk tepki: Düşünerek bilgisayar faresini oynattı

Neuralink şirketinin kurucusu Elon Musk, beyin çipleri geliştiren şirketin insan deneyleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Musk, beynine çip takılan ilk insanın tamamen iyileşmiş göründüğünü ve düşünerek bilgisayar fare imlecini oynatabildiğini duyurdu.

ABD'li girişimci Elon Musk'ın öncülük ettiği nöroteknoloji şirketi Neuralink, beyne yerleştirilecek mikroçipler aracılığıyla nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve insan beyninin dijital dünyayla etkileşimini artırmayı hedefliyor. Şirketin kurucusu Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Neuralink'in ilk ürünü olan 'Telepati'nin bir insana başarıyla takıldığını duyurmuştu.

DÜŞÜNEREK BİLGİSAYAR FARESİNİ OYNATTI

Yeni bir gelişmeyle birlikte Musk, Twitter üzerinden katıldığı bir Space programında daha detaylı bilgi verdi. Musk, Neuralink çipi takılan ilk insanın düşünerek bilgisayar faresini ekranda oynatabildiğini ifade etti. Bu açıklama, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisinin geleceği hakkında heyecan uyandırdı.

Neuralink'in insan deneylerine başlaması için gerekli olan onayı geçtiğimiz yıl FDA'dan alındığı belirtiliyor. Bu onayla birlikte, şirketin beyin çipinin insanlarda denenmesi için önemli bir adım atılmış oldu. Daha önce yapılan testlerde, çiplerin beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktarabildiği gözlemlenmişti.

Neuralink'in amacı, beyne yerleştirilen çipler sayesinde felç gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmek ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmak. Musk ve ekibi, bu teknolojinin insan sağlığı ve yaşam kalitesi üzerindeki olumlu etkilerini kanıtlamak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN