Tekirdağ'da 'terminatör' böcekler ormana salındı

Tekirdağ'da 'terminatör' böcekler ormana salındı

Tekirdağ'daki Atatürk Şehir Ormanı'nda, çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceğine karşı mücadele kapsamında 'terminatör' böcekleri doğaya salındı.

Merkez Süleymanpaşa ilçesi, Namık Kemal Mahallesi'ndeki Atatürk Şehir Ormanı'nda çam kese böceği zararlısı tırtıl ile biyolojik mücadele için aynı alana bu böceğin yırtıcısı olan ve halk arasında 'terminatör' böcek olarak bilinen yüzlerce Calosoma sycophanta bırakıldı.

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü'nce Antalya'dan getirilen 'terminatör' böceklerin ormana bırakıldıktan sonra hızla yayıldıkları gözlendi.

Bu böcekleri fark eden bazı tırtılların etrafa kaçıştıkları görüldü. Terminatör böceklerin günde 2 veya 3 tırtıl yediği, bazılarını da öldürüp bıraktığı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN