Yol kenarlarında bile kilolarca var! Çayını yapıp içince cilde kolajen yüklüyor: Adeta gençlik iksiri

Yol kenarlarında bile kilolarca var! Çayını yapıp içince cilde kolajen yüklüyor: Adeta gençlik iksiri

İnsan sağlığını tepeden tırnağa faydası bulunan birçok besin doğada kendiliğinden yetişiyor. Öyle ki bu besin de yol kenarlarında büyüyen ve sağlığa oldukça ciddi faydaları olan bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle çayını yapıp tüketince cilde kolajen depoluyor. İşte detaylar…

Tükettiğimiz her yiyecek sağlığımıza iyi ya da kötü etkiler sağlıyor. Dolayısıyla daha sağlıklı ve uzun bir yaşam için ok yediğimiz her bir besine dikkat etmemiz önem arz ediyor. Bu kapsamda doğada yetişen birçok meyve, sebze ya da bitki sağlığımıza faydaları ile biliniyor. Bu besin antik çağlardan bu yana kullanılan hem tıbbi amaçlarla hem de kozmetik ürünlerinde yaygın olan bir tür. Orman gülü olarak bilinen bu besin güllerin en yaygın türlerinden olmasının yanı sıra kuşburnu çeşidi olarak da değerlendiriliyor.

yeni-proje-1-001.jpg

TAM BİR C VİTAMİNİ DEPOSU

Rosa canina denilen ve antik çağlardan beri kullanılan orman gülü, sağlığa oldukça faydalı bir besindir. Sıralayabileceğimiz ilk faydası ise içeriğinde bol miktarda C vitamini olmasıdır. Bu özelliği ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirir iken vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Ayrıca cilt sağlığını destekleyen ve kolajen üretimini artıran özelliklere sahiptir.

yeni-proje-2-001.jpg

ANTİOKSİDANLAR, VİTAMİNLER…

Içerisinde bulunan antioksidanlar ve vitaminler sayesinde insan vücudu için oldukça önemli olan bağışıklık sistemini kuvvetlendiren orman gülü, vücudu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı koruma altına alır. Bağışıklık sistemine destek verdiği için özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi problemlerin karşısına geçer. Eğer ki orman gülünün çayını içerseniz viral tüm hastalıklardan kurtulabilirsiniz.

yeni-proje-3-002.jpg

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Orman gülünün içerisinde bulunan bileşenler cilt sağlığını destekler. Ciltteki iltihaplanmayı azaltırken akne ve sivilce oluşumunun önüne geçer. Bunun yanı sıra cildin genç kalmasını ve kırışıklıkların azalmasını sağlar.

yeni-proje-4-003.jpg

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Yapılan bazı araştırmalar sonucunda orman gülünün kan şekeri seviyesinde düzenlediği ortaya çıkmıştır. Bu özelliği sayesinde diyabet hastaları için faydalı bir besin olarak kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN