Örtü altında 150 dolar, açıkta 350 TL! Fiyatı boyuna göre belirlendi! Rusya, Dubai, Avrupa tırlarla götürüyor

Örtü altında 150 dolar, açıkta 350 TL! Fiyatı boyuna göre belirlendi! Rusya, Dubai, Avrupa tırlarla götürüyor

Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden biri olan Mersin'in Mut ilçesi kapalı seraları bırakıp açık havalara yöneldi. Sezonunda 100.000 ton rekolte bekleyen ilçe o üründe hasat sezonuna başladı fiyatı boyuna göre belirleniyor. Örtü altında 150 dolardan satılıp açık havada 350 TL'ye alıcı buluyor.

Mersin'in Mut ilçesinde örtüaltı hasadı sona eriyor. Üreticiler açık bahçelere yönelirken örtü altında 150 dolara alıcı bulunan eriklerin açık bahçelere geçilmesi ile birlikte fiyatı da düşüş gösterdi. Kilogram fiyatı elek gözüne göre belirlenen boyutuyla 50 TL'den 350 TL'ye kadar yükseliyor.

BOYUTU FİYATI DA BELİRLİYOR

Daldan tek tek toplanan erikler elek yardımıyla boylarına göre ayrılıyor. Eriklerin boyuna göre 50, 100, 200, 250 ve 350 TL'den alıcı buluyor. Ürünlerin bir kısmı yurt içinde satışa çıkarılırken bir kısmı da Rusya, Dubai, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. En çok talep ise Orta Doğu ülkelerinden geliyor.

erik-toplamak.jpg

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, açıkta erik sezonunun başladığını söyledi. Yılmaz, "Erik sezonumuzun tüm vatandaşlarımıza, çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bu yıl tahmini olarak Mut ilçemizde 90 ile 100 bin ton arası erik rekoltesi beklemekteyiz.” dedi.

Erik fiyatlarının üreteceği memnun ettiğini dile getiren Yılmaz, zeytin meleklerinden geçen eriklerin küçüklerinin 50 TL'den büyüklerinin ise 350 TL'den satıldığını söyledi. Fiyatlarım bu şekilde devam etmesi durumunda çiftçinin yüzünün güleceğini vurgulayan Muharrem Yılmaz, “Çiftçilerimizin yüzünü güldürmesi demek hepimizin yüzünü güldürmesi demektir" ifadelerini kullandı

Mersin'in Mut ilçesinde açıkta erik hasadının başladığını dile getiren üretici Hünkar Yıldız, "Mersin Mut ilçemizde açıkta erik hasadı başlamıştır. Erik fiyatlarımız elek gözlerine göre 50 liradan başlayıp 350 lira arasında değişmektedir. Bütün müstahsil vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu bir yıl geçmesini temenni ederim" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN