60 bin sporcu İstanbul’u koşacak

60 bin sporcu İstanbul’u koşacak

Bu yıl 44’üncüsü koşulacak N Kolay İstanbul Maratonu’nu 6 Kasım’da Altunizade’den start alacak. 60 bin katılımcının beklendiği maratonda, erkeklerde 41, kadınlarda ise 15 olmak üzere toplamda 56 elit atlet parkura çıkacak.

Dünyanın kıtalararasında koşulan tek maratonu olan N Kolay İstanbul Maratonu’nun 44.’sü, 6 Kasım’da koşulacak. Organizasyonun paydaşları yarış öncesinde Fişekhane’de basın mensupları ile buluştu. 8KM halk koşusu, 15 KM ve 42 KM olarak koşulacak olan yarışların başlangıç noktası Altunizade olurken, 3 yarış da farklı noktalarda tamamlanacak. Halk koşusu, Dolmabahçe’de biterken, 15 KM yarışı ise Yenikapı etkinlik alanında tamamlanacak.

42 KM maratonu ise Sultanahmet Meydanı’nda son bulacak. 3 yarışa toplamda 60 binin üzerinde katılım bekleniyor. Geçtiğimiz sene bu rakam 40 bindi. Bu sene ilk kez elit patencilerin de yer alacağı yarışta 200 patenci yarışacak. Tekerlekli sandalye kategorisinde ise 8 yarışçı yer alacak. 15 KM ve 42 KM yarışlarına 3 binin üzerinde yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Erkeklerde 41, kadınlarda ise 15 olmak üzere toplamda 56 elit atlet parkura çıkacak.

Geçtiğimiz senelerde sporcular otobüslerle start alanına getirilirken, bu sene bu sistem de değişti. Kabataş ve Eminönü’nden kalkacak olan vapurlarla sporcular start alanına getirilecek. “Bu değerli organizasyonun ev sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “İnşallah Cumhuriyetin 100. yılında 41. kez koşacak ve kendisine ’41 kere maşallah’ diyeceğiz. İstanbul dünyanın en özel kenti. Her yönüyle önemli bir şehir. Bu maratonun, kategorisinde en üst seviyeye çıkmasının sağlanması, bizlerin en büyük sorumluluğu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN