Gaziantep'te tepki çeken olay: Bayram ikramiyesi 'poşet' verdiler

Gaziantep'te tepki çeken olay: Bayram ikramiyesi 'poşet' verdiler

Gaziantep'te bir ambalaj fabrikasında bir yıldan az çalışan işçilere bayram ikramiyesi olarak sadece poşet verildiği öğrenildi. Yaşananları 'ayrımcılık' olarak niteleyen işçiler “Kurban etlerini koyalım diye bize boş poşet verdiler ancak kurban kesebilmemiz için para vermediler” diyerek duruma tepki gösterdi.

Gaziantep'te bir ambalaj fabrikasında 1 yıllık çalışma süresini dolduran işçilere, aylıklarına göre 10 günlük çalışma ücreti kadar bir ikramiye ödemesi yapılırken 1 yıldan az çalışan işçilere ise poşet verilmesi tepkilere neden oldu. Yaşananlara tepki gösteren ve durumu ayrımcılık' olarak niteleyen işçiler, durumun onur kırıcı olduğunu söyleyerek, "Kurban etlerini koyalım diye bize boş poşet verdiler ancak kurban kesebilmemiz için para vermediler” diye konuştu.

1 YIL ÇALIŞANA VAR, 1 YILDAN AZ ÇALIŞANA YOK

Fabrikada 1 yılını dolduran işçilere 10 günlük çalışma ücretleri kadar ikramiye verildiğini söyleyen Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yaptığı açıklamada, “Bu açıdan işçiler arasında ayrım yapılmış oldu. Asgari ücrete yapılan zammı işçiler henüz alamadı. Bu yüzden emekçiler bu bayrama zor koşullar altıda giriyor. İşçiler kurban kesmekte güçlük çekiyor. Evlerine aldıkları bir tatlı, çocuklarına verecekleri bayram harçlığı dahi onların bütçesini zorluyor. İşçilerin hakkı olan bayram ikramiyesi, işçilerin onurunu kıracak bir biçimde yapılması karşısında işçilerin ses çıkarması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN