Bakan Vedat Işıkhan açıkladı! Artık o ilaçlar da geri ödeme listesinde: Tam 47 ilaç SGK tarafından ödenecek…

Bakan Vedat Işıkhan açıkladı! Artık o ilaçlar da geri ödeme listesinde: Tam 47 ilaç SGK tarafından ödenecek…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geri ödeme listesine eklenen ilaçları açıkladı. Toplamda 47 ilaç geri ödeme listesine alınırken vatandaşlara müjde verildi. İşte detaylar…

İlaçlardaki pahalılık ve stok problemi vatandaşların belini bükerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni bir haber vererek vatandaşları bilgilendirdi. Edinilen bilgilere göre 47 ilaç geri ödeme listesine alındı.

yeni-proje-8.jpg

47 İLAÇ DAHA GERİ ÖDEME LİSTESİNDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme listesine alındığını açıkladı.

Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim" dedi.

Bakan Işıkhan, 47 ilacın 3'ünün kanser, 3'ünün multiple skleroz, 1'inin immunosupresan, 7'sinin antibiyotik, 6'sının kan ürünü ve 3'ünün diyabet ilacı olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN