Sağlık Bakanı Akdağ: Bana öyle bir bilgi geldi

Sağlık Bakanı Akdağ: Bana öyle bir bilgi geldi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kardiyolog ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile ilgili “Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesiyle anlaşmış” iddiasıyla ilgili olarak “Böyle bir bilgi bana geldi. Eğer bu doğruysa çok yanlış. Doğru değilse zaten mesele yok” dedi.

İstanbul’da katılacağı bir program öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, Karatay ile ilgili bir gazeteye söyledikleriyle ilgili şunları kaydetti: “Bilim insanları, popülist davranışlarla toplumla aralarındaki bilgi farklarını kullanarak bunu kazanca çevirmemeli. Bütün bilim insanlarının aksine şeyler söyleyerek, illa orijinal olacağım diye bilim insanlarıyla çatışarak, tıbbının genel anlamda kabul ettiği hususlara karşı çıkarak mesajlar vermek çok yanlış.”

KARATAY YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Prof. Dr. Canan Karatay ise yaptığı yazılı açıklamada iddiaların doğru olmadığını söyledi. Karatay, açıklamasında “Öncelikle hiçbir dayanağı olmayan, direkt şahsımı hedef alan bu ithamların Sağlık Bakanı tarafından yapıldığına inanmıyorum. İnanmak istemiyorum. Şayet sayın bakanın böyle bir açıklaması varsa kendisinin yalan ve yanlış bilgilendirildiğini belirtmek isterim. Halka önerdiğim hiçbir gıdanın ticaretini yapmadım yapmam” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN