Bakan Şimşek'ten dikkat çeken açıklama: Mayıs'ta enflasyon 70 ile zirveyi bulacak

Bakan Şimşek'ten dikkat çeken açıklama: Mayıs'ta enflasyon 70 ile zirveyi bulacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini değerlendirdi. "Türkiye’nin enflasyonu maalesef oldukça yüksek. Mayıs ayında yüzde 70'in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız" diyen Şimşek "Önceliğimiz enflasyonun düşmesi, uygulamaya koyduğumuz programla birlikte enflasyon hızlı bir şekilde düşecek ve 2026 yılında biz tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Düsseldorf'da düzenlenen "8. Türk-Alman Ekonomi Günü"nde konuştu. Türkiye'nin kredi notunun artmaya başladığına dikkat çeken Şimşek, "Doğru yoldayız." dedi. Bakan Şimşek, Türkiye'nin en büyük önceliğinin enflasyonun tek haneye düşürülmesi olduğunu vurgulayarak "Mayıs ayında yüzde 70'in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız. Ama daha sonra uygulamaya koyduğumuz programla birlikte enflasyon hızlı bir şekilde düşecek ve 2026 yılında biz tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız. Uzun bir yolculuk ama başaracağız çünkü iyi bir programımız var." dedi.

'DOĞRU YOLDAYIZ'

Enflasyon beklentilerinin 12 ay için yüzde 35'lere düştüğünü belirten Şimşek, Türkiye'nin kredi notunun artmaya başladığını ifade etti. Fitch'in geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kredi notunu artırdığını hatırlatan Şimşek "Standard & Poor's da kredi notumuzu artırdı. Dolayısıyla doğru yoldayız. Bütün bunlar onu gösteriyor." dedi. Bakan Şimşek, fiyat istikrarının önemine de dikkat çekerek enflasyon için 2026 yılını işaret etti.

'ÖNCELİĞİMİZ FİYAT İSTİKRARI'

En büyük önceliğin fiyat istikrarı olduğunu belirten Şimşek, enflasyonun tek haneye düşürülmesi için enflasyonun oldukça yüksek olduğunu dikkat çekti. "Mayıs ayında yüzde 70'in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız." diyen Şimşek daha sonra uygulamaya konulan programla birlikte enflasyonun hızlı bir şekilde düşeceğini, 2026 yılında tek haneli enflasyona dönülmüş olacağını söyledi. Şimşek "Uzun bir yolculuk ama başaracağız çünkü iyi bir programımız var." dedi.

Türkiye'de cari açığı azaltmaya yönelik programlarının olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye-AB ilişkilerine de değinerek "Biz kamu alımları ve hizmetlerin kapsayacağı şekilde Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin hem Türkiye'nin hem Avrupa Birliği'nin menfaatine olduğunu düşünüyoruz. Çok açık ve net bir şekilde iki ülkenin menfaatine bir konuda bizim ilerleme sağlamamız lazım. Ümit ediyorum ki Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra bu süreç hızlanır." ifadelerini kullandı.

2024 yılı Nisan ayında TÜFE yüzde 3,18 oranında artmış, Nisan ayındaki artışla birlikte yıllık enflasyon bir önceki aya oranla 1,30 puan artarak yüzde 69,80 düzeyinde gerçekleşmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN