'Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı' ödülünün sahibi belli oldu

'Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı' ödülünün sahibi belli oldu

Londra Doğa Tarih Müzesi tarafından 59. kez düzenlenen 'Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı' yarışmasının birincisi belli oldu. 95 farklı ülkeden 49 binden fazla fotoğraf katıldığı yarışmada finale kalan son 25 kişi arasından birincilik ödülünü kazanan isim, Buz Yatağı (Ice Bed) isimli fotoğraf ile Nima Sarikhani oldu.

BERFU KARGI

Londra Doğa Tarihi Müzesi'nin prestijli Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı yarışması dünya çapındaki canlıların yaşadıkları ortamları ve davranışlarını gözler önüne seren çarpıcı fotoğrafları paylaştı.

Yarışmanın birincilik ödülünün sahibi uyuyan genç bir kutup ayısının görüntüsünü yakalayan "Buz Yatağı" (Ice Bed) isimli fotoğraf ile Fotoğrafçı Nima Sarikhani oldu.

4.jpg

Doğa Tarihi Müzesi'nin yöneticisi Douglas Gurr, birincilik ödülünü alan görsel hakkında "Nima'nın nefes kesici ve dokunaklı fotoğrafı, gezegenimizin güzelliğini ve kırılganlığını görmemizi sağlıyor." şeklinde konuştu.

Fotoğrafı düşündürücü olarak nitelendiren Gurr, " Fotoğraf bir hayvan ile onun yaşam alanı arasındaki bütünleyici bağı keskin bir şekilde hatırlatıyor ve küresel ısınmanın ve yaşam alanı kaybının zararlı etkilerinin görsel bir temsili." değerlendirmesinde bulundu.

Birincilik ödünü alan fotoğraf ve ilk dörde giren diğer eserler yarışmaya katılan 25 fotoğraf arasından seçildi.

Finale kalan diğer dört fotoğraf ise Tzahi Finkelstein'den "The Happy Turtle", Daniel Dencescu tarafından çekilen "Starling Murmuration" , Mark Boyd’nin "Shared Parenting" isimli eseri ve Audun Rikardsen’s "Aurora Jellies" isimli fotoğrafı.

3.jpg
Maasai Mara
2.jpg
Audun Rikardsen
1.jpg
Tzahi Finkelstein
5.jpg
Daniel Dencescu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN