Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri sahiplerini buldu

Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri sahiplerini buldu

Edebiyata yeni değerler kazandırmayı amaçlayan Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nde bu yılın kazananları belli oldu. Bu yıl şiir dalında Mert Özden, öykü dalında ise Eris İnal ödül aldı.

Varlık dergisi tarafından düzenlenen 'Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nin bu yılki kazananları açıklandı. 6 Şubat depremleri nedeniyle ertelenen ödül sahiplerinin şiir, öykü ve söyleşileri Varlık dergisi Eylül sayısında yayımlanacak.

Varlık Dergisi, 2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananlarını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

ÖDÜL KAZANANLAR

Şiir dalında ödüle aday olan 279 dosyadan 18'i ön elemeyi geçerken, Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Seyyidhan Kömürcü, Ali Özgür Özkarcı ve Mehmet Erte'den oluşan şiir seçici kurulu, oy birliğiyle Mert Özden'in 'Iska Şansı İçin Taviz' dosyasına ödülü verdi.

siir.jpg

Öykü dalında ise ödüle aday olan 154 dosyadan 21’i ön elemeyi geçti. Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Pelin Buzluk, Selçuk Orhan ve Birgül Oğuz'dan oluşan öykü seçici kurulu, oy birliğiyle ödülü Eris İnal'ın 'Herze ve Tedvir' dosyasına verdi.

oyku.jpg

DİKKATE DEĞER ÖDÜLLERİ

Seçici Kurul şiir dalında, Alkın Sezen'in “Persona”, Bilgehan Tuğrul'un “Midilliler Hakkında İlginç Bilgeler” ve Rona Aslan'ın “Böyleydi, Çağ Çürürken" adlı dosyalarını oy çokluğuyla dikkate değer buldu.

Öykü dalında ise Zeynep Kabadayı'nın “Son Sayfalar Başlangıcı” ve Sude Şencan'ın “Papatya Suyu” adlı dosyalarını oy çokluğuyla 'dikkate değer' bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN