Ünlü primatolog Frans de Waal hayatını kaybetti

Ünlü primatolog Frans de Waal hayatını kaybetti

Primatolog Frans de Waal, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu. Araştırmalarıyla primatların uzlaşmacı ve empatik doğasını ortaya çıkardı, özellikle şempanze ve maymunlar üzerinde yaptığı çalışmalarla biliniyordu. Onun ölümü, primatoloji ve etoloji alanlarındaki araştırmalara büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Emory Üniversitesi cumartesi günü yaptığı açıklamada, uzun kariyeri boyunca birçok ödül kazanan, birçok popüler kitap yazan ve 2007'de Time dergisinin dünyanın en etkili 100 kişisi listesine giren de Waal'ın 14 Mart'ta mide kanseri sebebiyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

yeni-proje-1.jpg

Daily Tribune'ün haberine göre, Emory Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"De Waal, hayvan ve insan olmanın ne anlama geldiğine dair uzun süredir var olan fikirleri paramparça etti.

Şempanzeler, bonobolar ve kapuçin maymunlarında çatışma çözümü, uzlaşma, işbirliği, empati, adalet, ahlak, sosyal öğrenme ve kültür üzerine yaptığı çalışmalarla insan doğasının kökenlerini yaşayan en yakın akrabalarımızda gösterdi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN